Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu.
Krok 2: Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou. Připravíme si vývar ze 1/4 l vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci. Podáváme teplé. Příloha: hranolky, brambory atd.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
Moje poznámka
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 7 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 8 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 12 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 14 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 14 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty pro cukrovkare,
recepty do 30 kč,
hradní maso,
recept na karpáčo,
farářovo tajemství recept,
jídlo z vepřového masa,
recept farářovo tajemství,
recepty jídel,
talián recept,
recepty za 30 kč,
karpáčo recept,
hradní řízek,
recepty hotových jídel,
uprava talianu,
pitipana,
jidla z vepřové kyty,
recepty jídel pro cukrovkáře,
top recepisy,
karpáčo,
paprikookurky
Suroviny:
sýr eidam,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
olej,
masox,
voda
Komentáře (55)
pretože ten masox je esencia akurát tak pre lúzu
Řízky se nejdřív usmaží naopak.