Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hradní jídlo

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 8. 2009 12:25

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarmilka

31. 1. 2010 12:55

:yes:dnes vařím;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2010 13:46

Jitka+2 děkuji;-)

Jitka+2

21. 1. 2010 10:52

Tak tento recept znám už od dětství jako Přátelské kotlety a už od dětství ho mám moc ráda.Nyní ho milují i moje děti,akorát tu cibuli musím nakrájet normálně najemno,protože dětem ty rozpadlé dlouhé nudličky dělají problémy s kousáním (jsou to ještě mrňousové).Za opravdu vyzkoušený,jednoduchý a výborný recept dávám bodík. :yes:

Sodovka Sodovka

31. 12. 2009 00:34

Teď jsem zjistila, že jsem již bodík udělila.:-S Škoda, že nemůžu dát ještě jeden. Masíčko je doopravdy fantastické. Nejdřív jsem se bála toho masoxu. Ta kombinace mi nějak naháněla strach. Kdo ještě váhá, tak vůbec nemusí. Určitě nebudete litovat. :-p

Sodovka Sodovka

31. 12. 2009 00:27

Jani, posílám bodíka.:yes: Tento recept znám jako řízky naopak, které se pak zapékají v troubě. Co nejvíce strouhanky vtlačíme do naklepaných řízků (kotleta, ktkovice, kýta). Pak plátky masa namočíme v rozšlehaných vajíčkách a z obou stran usmažíme. Usmažené řízky pak naskládáme do zapékací mísy, obložíme cibulí, anglickou slaninou a zalijeme připraveným vývarem z masoxu. Pečeme přibližně půl hodiny. Řízky jsou fantasitcké :-p:-p:-p. Je to stejný postup jak máš ty, jen s malou obměnou.
Řízky se nejdřív usmaží naopak.

thomassinno thomassinno

31. 12. 2009 00:08

:yes::-K +17

Drobek Drobek

30. 12. 2009 23:59

:-p Já bych si svolením autora zas tak hlavu nelámal. Prostě připiš do poznámky, že recept byl kdysi v Mladém světě v rubrice Péťa Vařič a je to. Tady jde přece o šíření osvěty než o to, kdo kdy kde co vymyslel, to by nebylo o čem psát. Mimochodem, kde je psáno, že v mla%dáku byl recept zcelůa původní a neopsaný zas odjinud.:-8

janatka janatka

30. 12. 2009 23:11

Tak dnešní oběd,vynikající,(použila jsem krkovici) ani děcka neprotestovaly kvůli cibuli.Zblajzly to ani nemrkly a manžel taky,pochutnali jsme si.Mám cibulku ráda a vůbec,když je upravená tepelně je taková,slaďoučká.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2009 14:17

radulis, to člověka vždycky potěší, díky:-)

radulis radulis

23. 10. 2009 13:05

Tada musím říct, že je to dobrůtka, i bez opečení se povedlo. Manžel si pochutnal. Posílám bodík a děkuju za tak výborný recept...:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2009 12:01

radulis, určitě to i tak dopadne dobře;-)

radulis radulis

23. 10. 2009 11:07

jé to jsem úplně přehlédla :( to je to že to nečtu pořádně.. ted jsem masíčko vložila do trouby, ale bohužel jsem ho neopekla, tak snad se povede i tak...doufám..
:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2009 10:45

radulis ano, ve fotopostupu to znázorňuji;-). Dokonce i v poznámce se o tom zmiňuji.:-)

radulis radulis

23. 10. 2009 08:43

Recept vypadá opravdu báječně, určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat zda maso nejprve osmahnout na pánvičce a pak ho šoupnout do trouby?

marcelka395 marcelka395

9. 8. 2009 20:47

Jani opravdu výborné všem chutnalo:yes:bodík sem ti už poslala:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty pro cukrovkare recepty do 30 kč hradní maso recept na karpáčo farářovo tajemství recept jídlo z vepřového masa recept farářovo tajemství recepty jídel talián recept recepty za 30 kč karpáčo recept hradní řízek recepty hotových jídel uprava talianu pitipana jidla z vepřové kyty recepty jídel pro cukrovkáře top recepisy karpáčo paprikookurky

Suroviny: sýr eidam, cibule, máslo, pepř, sůl, olej, masox, voda

TopRecepty.cz

Hradní jídlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5XM