 
		
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 827 kJ / 8 085 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,21 g | 
| Tuky | 5,10 g | 
| Vláknina | 23,18 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 73 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 1 951,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vodu s cukrem svaříme. 
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Zveřejněno 11. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Moje poznámka
					 
				
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 9 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 51 minutami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 4 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 6 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							rýže, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							citron, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							droždí, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	
Komentáře (13)
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.