"Cinzano" z rýže
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 827 kJ / 8 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,21 g |
Tuky | 5,10 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 1 951,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vyzkoušela jsem, a není to vůbec špatné.
Možná by nemuselo být tolik cukru, ubrala bych 1 hrnek. Na vyzkoušení by stačila poloviční dávka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2022 09:45
Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí. Snad bude líp.
14. 3. 2022 09:42
Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí. Snad bude líp.
14. 3. 2022 08:56
yanull: M.yslím, že jsem rýži neproplachovala vůbec, byla to rýže II. jakosti, takže i zlomky a obroušené částečky. Proto se kupovala horší kvalita rýže, aby tam všechno zůstalo. Rýže byla určitě kulatá
14. 3. 2022 07:40
Předpokládám, že rýží je třeba propláchnout, stačí jednou nebo vícekrát? Propláchnutím se vyplaví škrob. Nechystám se to sice dělat, ale zajímá mě, zda je lepší rýže dlouhozrnná nebo kulatozrnná. Děkuji za doplnění
12. 3. 2022 07:08
janky3: Na vodě, i když je vlastně bez chuti, záleží při výrobě nápojů dost často. Rozhodně minimálně při přípravě kafe poznám, že jsem změnila působiště, a většinou si mé chuťové buňky musí na změnu vody chvilku zvykat!
12. 3. 2022 02:08
maris: Ono také záleží na kvalitě ostatních surovin, dokonce i na vodě.
12. 3. 2022 01:43
magdalenka: Já jsem to měla ve špajzu s přvřeným okénkem na zemi. Dělala jsem to na podzim, takže ani teplo, ani chladno. Po slití bylo sice větší chladno, ale dveře se několikrát denně otevíraly, takže tam našlo teplo. Po dalším slití do láhví bylo opět chladněji, takže zůstaly na místě.
11. 3. 2022 18:33
Ano, kdysi to byl hit, i my jsme to vyzkoušeli, ale co k tomu říct - asi jen to, že každému chutná něco jiného, pro nás zklamání, ale vím že to dělalo hodně lidí.
11. 3. 2022 14:24
magdalenka: Já to vidím poprvé. V životě bych neřekla, že z takových surovin může vzniknout něco dobrého!
11. 3. 2022 12:39
Pred cca 40 rokmi to bol hit... pamätám sa, ako mi dávala susedka ochutnať a neverila som, že to vyrobila z ryže a hrozienok.
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
11. 3. 2022 10:31
Marie Svarcova: Já recept dostala od kamarádky, ještě za totáče a používala se rýže jakost II.
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.
11. 3. 2022 08:40
ten recept mám cca 45 let, dělala jsem i dva 25 l demižony na svatbu mé dcery je naprosto dokonalý a opravdu to chutná jako cinzano. (jediné co mám jinak je 4 týdny kvasit, stáhnout hadičkou do čisté sklenice, a po 2 týdnech vyčištěné stáhout do lahví - to už je jen takový detail. mohu opravdu doporučit - mne by vůbec nenapadlo ho sem dát
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 14 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 14 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 30 minutami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 2 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 3 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 3 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Suroviny: rýže, koření hřebíček, skořice celá, citron, rozinky, droždí, voda, cukr
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
12 názorů