Postup přípravy
Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek.
Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Moje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 1 hodinou
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 6 hodinami
Jemná kuřecí pomazánka s koprem
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Tématické fráze:
jihočeská kuchyně,
jihočeské recepty,
omáčka z kysaného zelí,
jihočeská kuchařka,
recepty jihočeské kuchyně,
recepty jihočeská kuchyně,
jihočeská klobása,
jihoceska koprova omacka,
jihoceske vanocni tradice,
jihoceska jidla,
jihoceskakuchyne.cz,
jihoceskakuchyne,
kuře po jihočesku,
jihoceska houbová omáčka recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
koprová omáčka jihočeská,
jihoceska sladka omáčka,
jihočeské koláče,
tradiční jihočeská kuchyně,
jihočeská tradiční kuchyně recepty
Suroviny:
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása pikantní,
pepř,
sůl,
kmín celý,
jablko,
ocet,
cukr,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (3)