Postup přípravy
Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek.
Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Moje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 18 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 7 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 8 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 8 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 10 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 10 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 10 hodinami
Tématické fráze:
jihočeská kuchyně,
jihočeské recepty,
omáčka z kysaného zelí,
jihočeská kuchařka,
recepty jihočeské kuchyně,
recepty jihočeská kuchyně,
jihočeská klobása,
jihoceska koprova omacka,
jihoceske vanocni tradice,
jihoceska jidla,
jihoceskakuchyne.cz,
jihoceskakuchyne,
kuře po jihočesku,
jihoceska houbová omáčka recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
koprová omáčka jihočeská,
jihoceska sladka omáčka,
jihočeské koláče,
tradiční jihočeská kuchyně,
jihočeská tradiční kuchyně recepty
Suroviny:
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása pikantní,
pepř,
sůl,
kmín celý,
jablko,
ocet,
cukr,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (4)