Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 516 kJ / 3 948 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,60 g |
| Tuky | 2,80 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 954,00 g |
Postup přípravy
Do mrazáku vložte malý talířek. Krok 3: V misce smíchejte 3 lžíce cukru s pektinem. Do vřících pomerančů vymačkejte citronovou šťávu bez semínek. Po chvíli přidejte pektin a vařte 5 minut. Pak přidejte zbytek cukru a nastrouhejte 1/2 fazole tonka (lze nahradit pravou vanilkou). Vařte mírným varem 10 min za stálého promíchávání. Krok 4: Na studený talířek a kápněte trochu marmelády pro zkoušku hustoty. Pokud marmeláda rosolovatí, vypněte a plňte skleničky půl cm pod okraj. Skleničky otočte dnem vzhůru na 15 minut. Poté uskladněte.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rnp
Moje poznámka
Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rnp
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
pomeranče,
cukr krystal,
šťáva citronová,
fazole
Komentáře (1)