Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivové bulky z domácí pekárny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miru63 Miru63

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 170 min Doba tepelné úpravy: 20 min

190 min (170 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 483 kJ /
2 266 kcal
Bílkoviny56,72 g
Tuky68,34 g
Vláknina23,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,00 g
Sacharidy344,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny, kde jsme nejdříve nasadili hnětací metly, nalejeme a nasypeme suroviny v pořadí, jak je uvedeno v seznamu surovin. Je velmi důležité, vždy jako první dát tekutinu. Pozor, nedáváme olivy, ty by nám hnětací metly rozmetaly. Zapracujeme je později. Krok 2: Nádobu vložíme do pekárny a nastavíme na program Těsto, který je automaticky nastaven na dobu 140 nebo 150 minut, podle typu pekárny. Pekárnu zapneme a počkáme, až pekárna udělá práci za nás. Zamíchá, uhněte a nechá vykynout. Krok 3: Až pekárna vydá zvukový signál, že je hotovo, přendáme vykynuté těsto na hladkou moukou jemně posypaný vál. Do těsta zapracujeme olivy, které jsme předem nakrájeli na kroužky nebo čtvrtky. Krok 4: Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, vytvoříme kulaté bochánky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut odpočinout, ony ještě trošku nakynou. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C a na dno trouby vložíme hrneček s vodou. Krok 6: Před vložením plechu do trouby můžeme, ale nemusíme, bulky naříznout shora ostrým nožem. Je to jen pro estetický vzhled, na chuť nebo délku pečení to nemá žádný vliv. Krok 7: Pečeme cca 20-30 minut. Zda jsou upečené vyzkoušíme špejlí.

TIP: Jak vybrat domácí pekárnu

Zveřejněno 19. 1. 2023

Poznámka autorky Miru63

Olivy dávám takové, které mám zrovna ve spíži, černé i zelené. Už jsem viděla i variantu, že byla voda v receptu nahrazena nálevem z oliv, ale nezkoušela jsem to. Kdo nemá vůbec rád olivy, může je nahradit sušenými rajčaty. A kdo má rád výraznější česnekovou chuť, může nahradit granulovaný česnek čerstvým nebo bylinkou medvědí česnek. Budu ráda za vaše hodnocení a komentáře, jak se vám bulky povedly a jestli vám chutnaly. Děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivové bulky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRjB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivové bulky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRjB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, olej olivový, mouka hladká, sůl, cukr, česnek granulovaný, koření provensálské, droždí sušené, olivy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu