Chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý týden. Pokud nemáte remosku, můžete péct i v troubě.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo čerstvého droždí můžete použít droždí sušené, postup na kvásek je stejný. Do těsta místo ovesných vloček můžete přidat vlákninu, případně semínka dle chuti každého. Nicméně ovesné vločky značně vylepšují chuť chleba. Místo vařených brambor můžete přidat bramborové těsto v sáčku (50 g), nemá to vliv kvalitu těsta. Žitný kvásek od Dr.Oetker přidávám do těsta kvůli jedinečné chuti, kterou upečený chleba získá. Žitný kvásek můžete nahradit 1 rovnou lžící octa, ale na výslednou chuť chleba to vliv má. Těsto dávám kynout rovnou do mísy od remosky, do kterého vložím dortovou formu, který vyložím pečicím papírem. Po vykynutí s těstem již nic nedělám, rovnou peču. Usnadňuji si tím práci.
Na závěr: Chleba se nedrobí, vydrží měkký celý týden a má výbornou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 1 hodinou
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 1 hodinou
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 3 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 3 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 4 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 5 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vločky ovesné, kvas žitný, brambory, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr, voda, mouka hladká
Chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR53x
0 názorů