Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 997 kJ / 3 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,16 g |
| Tuky | 123,95 g |
| Vláknina | 27,32 g |
| Cholesterol | 420 mg |
| Sodík | 7,26 g |
| Sůl | 17,97 g |
| Sacharidy | 455,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláte kvásek z droždí, vlažného mléka a lžíce cukru. Necháme kvásek vzejít.
Krok 2: Do mísy dejte 500 g mouky, sůl, majonézu, jogurt, vejce, zakysanou smetanu a přilijte již vzejitý kvásek.
Suroviny smíchejte do pružného, hladkého a lehce lepivého těsta.
Každá mouka má jinou vstřebatelnost a tak případně můžete dát nejdříve menší množství a pak postupně přidávat. Těsto je perfektní, když se lehce lepí na mísu, ale po jemném posypání moukou se krásně od stěn odlepí a jde tvarovat.
Hotové těsto pomoučíme a necháme 30 minut kynout. Krok 3: Pomaz:
Oloupané stroužky česneku prolisujete do menší misky.
K česneku přidáte olej, sůl a oregano.
Vše pořádně promíchejte, případně můžete přidat více koření, podle Vaši chuti.
Přikryjte a nechte odpočívat, než vyhotovíte samotný langoš. Krok 4: Po nakynutí těsta si jej rozdělte na 10 bochánků o velikosti malých bulek.
Lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 15-20 minut kynout. Krok 5: Rozehřejte vyšší vrstvu oleje, aby těsto při smažení lehce plavalo. Já použila přibližně 500 ml oleje do 2 l hrnce. Nechala jsem rozehřívat na středním plamenu, olej měl přibližné 160 °C.
Vezměte bochánek a v ruce jej pomalu roztahujte do tenké placky (viz. fotka). Aby se Vám těsto nelepilo na prsty, tak si je oprašte moukou.
Roztaženou placku těsta vložte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova. Trvá to chvilku, asi do 1 minuty jsou zlaté.
Placku obraťte a osmažte i z druhé strany. Hotový langoš nechte okapat od oleje na papírové utěrce či pevném ubrousku. Krok 6: Hotové langoše můžete natřít vrstvou pomazu, zasypat nastrouhaným sýrem a pokapat kečupem či tatarkou podle vaši chuti.
Suroviny smíchejte do pružného, hladkého a lehce lepivého těsta.
Každá mouka má jinou vstřebatelnost a tak případně můžete dát nejdříve menší množství a pak postupně přidávat. Těsto je perfektní, když se lehce lepí na mísu, ale po jemném posypání moukou se krásně od stěn odlepí a jde tvarovat.
Hotové těsto pomoučíme a necháme 30 minut kynout. Krok 3: Pomaz:
Oloupané stroužky česneku prolisujete do menší misky.
K česneku přidáte olej, sůl a oregano.
Vše pořádně promíchejte, případně můžete přidat více koření, podle Vaši chuti.
Přikryjte a nechte odpočívat, než vyhotovíte samotný langoš. Krok 4: Po nakynutí těsta si jej rozdělte na 10 bochánků o velikosti malých bulek.
Lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 15-20 minut kynout. Krok 5: Rozehřejte vyšší vrstvu oleje, aby těsto při smažení lehce plavalo. Já použila přibližně 500 ml oleje do 2 l hrnce. Nechala jsem rozehřívat na středním plamenu, olej měl přibližné 160 °C.
Vezměte bochánek a v ruce jej pomalu roztahujte do tenké placky (viz. fotka). Aby se Vám těsto nelepilo na prsty, tak si je oprašte moukou.
Roztaženou placku těsta vložte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova. Trvá to chvilku, asi do 1 minuty jsou zlaté.
Placku obraťte a osmažte i z druhé strany. Hotový langoš nechte okapat od oleje na papírové utěrce či pevném ubrousku. Krok 6: Hotové langoše můžete natřít vrstvou pomazu, zasypat nastrouhaným sýrem a pokapat kečupem či tatarkou podle vaši chuti.
Zveřejněno 8. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langošáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmLB
Moje poznámka
Langošáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmLB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko plnotučné,
droždí sušené,
majonéza,
smetana zakysaná,
jogurt bílý,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
česnek,
olej,
sůl,
koření oregáno,
olej,
sýr eidam,
kečup sladký,
tatarská omáčka
Komentáře (1)