Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 262 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,66 g |
| Tuky | 60,96 g |
| Vláknina | 43,24 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 292 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 76,98 g |
Postup přípravy
Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme brambory a všechno koření a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, nepřevařit. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a vložíme do horkého oleje.
Po chvilce přidáme nasekaný česnek a po 1 minutě lusky. Ty párkrát otočíme a mícháme.
Přilijeme trochu vody a necháme je téměř změknout.
Pak necháme rozpustit máslo u lusků a celé je pěkně obalíme v másle. Krok 3: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku s horkým olejem, brzy změknou.
Zakápneme je sójovou omáčkou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu a vydusíme vodu. Přidáme máslo a poprášíme moukou. Jakmile začne jíška pěnit, lehce podlijeme a necháme projít varem. Krok 4: Zelenina a brambory jsou měkké, vývar necháme do poloviny množství zeleniny, přidáme máslo a rozmixujeme. Pokud je třeba naředit, přidáme odlitý vývar. Pokud vývar zbyde, ráda si ho dám sama bez všeho. Krok 5: Já dala k pyré holandský řízek a do výpeku jsem kápla vodu a nalila k žampiónům. Vznikla dobrá šťáva.
Ale hodí se i přírodní maso, i grilované, zkrátka podle chuti a možností. Já měla mleté i sýr, tak jsem zvolila toto.
Zveřejněno 11. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Moje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 4 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 8 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 minutami
Jarní salát
Kajkajak před 56 minutami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 2 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 2 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 2 hodinami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 3 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 4 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
brambory,
kmín drcený,
pepř,
vývar masový,
sůl,
olej olivový,
máslo,
lusky fazolové,
cibule červená,
olej olivový,
česnek,
máslo,
sůl,
žampióny,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
mouka hladká,
kmín mletý
Komentáře (1)