Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krakonošův králík

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 161 kJ /
1 711 kcal
Bílkoviny15,68 g
Tuky164,70 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 842 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy34,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle. Krok 2: Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a nasekaný česnek. Krok 3: Orestujeme do světle hněda a přidáme ke stehnům, dále přidáme koření a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a pečeme asi 2 hodiny na 190 °C. Maso musí být měkké a oddělovat se od kosti. Krok 4: V polovině pečení maso obrátíme a přidáme očištěné nakrájené houby. Dále pečeme již odkryté. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření, vysmahneme a zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme trochu vývarem, povaříme. Vrátíme stehna a prohřejeme. Krok 6: Jako příloha se hodí malé bramboráčky.

TIP: Jak na ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 12. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERlNW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERlNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Moc děkuji :-K

RubyRom: Z dobrých surovin moc velká dobrota,mňam:-Q:-K

Marie Svarcova: :-K:-K to jo, děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: Krakonoš by se u vás měl moc dobře :-K

Suroviny:
stehno králičí, slanina, bobkový list, koření nové koření, pepř, cibule, česnek, houby čerstvé, sůl, jalovec, sádlo, vývar masový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu