Smetanové rizoto dle mého gusta
Další ze zajímavých receptů na smetanové rizoto. Tato varianta je ozvláštněna nezvyklou kombinací exotického koření a to kari, muškátového oříšku a šafránu. Zcela jistě si tato chuť najde místo i ve vašem jídelníčku.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
Krok 2: Přidáme sojovou omáčku, kari a papriku a necháme alespoň hodinu marinovat v lednici.
Krok 3: Žampiony očistíme od nečistot, rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 4: Na rozpálenou pánev nalijeme olej a přidáme maso. Necháme cca 8 minut zlehka restovat na nízkém plameni.
Krok 5: Poté přidáme žampiony, promícháme a necháme ještě dalších 5-10 minut restovat.
Krok 6: V osolené vodě uvaříme rýži do úplného změknutí.
Krok 7: Mezitím si v misce nebo hrnečku smícháme smetanu na vaření s nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí tolik, aby oříšek pokryl hladinu smetany, tj. 5-6 strouhnutí) a špetkou soli.
Krok 8: Uvařenou rýži přidáme k masu a žampionům a promícháme.
Krok 9: Přidáme šafrán a smetanovou směs. Promícháme a necháme pomalu zredukovat smetanu.
Krok 10: Plotnu vypneme a zamícháme nakrájenou jarní cibulku a dochutíme pepřem.
Zveřejněno 8. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové rizoto dle mého gusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/731rB
Moje poznámka
Smetanové rizoto dle mého gusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/731rB
Nejnovější recepty
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 2 hodinami
Šakšuka s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Smetanové těstoviny s česnekem a citronem
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 23 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno 8. 12. 2024 08:26
Přečtěte si
Nejnovější články
Ryba z moře je dar přírody, ale dobrý kuchař ji povýší na pokrm bohů. Jak si s nimi poradíte vy? Otestujte se v našem kvízu
Měsíčky z kakaového těsta s rumovou polevou jsou krásně vláčné, mají výrazné aroma a stačí je připravit týden před Vánoci
Cukrář Josef Maršálek radí, jak správně skladovat cukroví: Pozor na balkon i pečivo plněné pudinkovými krémy, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 1 hodinou
Vdolky naší holky
ivka315 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
miroslavpokorny před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
arabam před 4 hodinami
Medovníkové koule
arabam před 4 hodinami
Vylepšené bramborové placky
vervla před 4 hodinami
Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
MiselB. před 6 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
omáčka sojová,
koření kari,
paprika sušená sladká,
žampióny,
olej olivový,
smetana na vaření,
rýže,
šafrán,
ořech muškátový,
cibulka jarní,
sůl,
pepř
Komentáře