Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice dušená v šunkovaru

Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější přípravě se vyplatí a domácí šunku si tak budete moct plně vychutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min + 3 dny marinování

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, + 3 dny marinování)

2. 8. 2023 18:44

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 971 kJ / 1 905 kcal
Bílkoviny218,90 g
Tuky114,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 11,60 g
Sůl21,10 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dále budeme potřebovat: mikrotenový sáček, kuchyňský provázek, stříkačku na marinování s jehlou, úzkou uzavíratelnou nádobu. Postup i doba přípravy je poněkud zdlouhavá, ale vyplatí se to. Praganda je k dostání v drogerii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 8. 2023 20:06

Marie Svarcova: Maruško,červenám se:-8Moc ti děkuji:-KMaruško,musím něco dělat a nějak se zabavit,jinak bych se v tom bytě ukousala:-)Navíc pochvala doma i tady na Topkách je velice dobrý hnací motor;-)Měj se moc hezky a ještě jednou děkuji:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 8. 2023 06:48

Anna Kocikova: :-)Drahuško, já vím, že to není složité. Šunku jsme tak dělávali už před 50 lety a pro zdravého člověka to je super. Obdivuji Tvoji vitalitu a jak zvládáš to nejen uvařit ale i krásně připravit a hlavně ještě vyfotit jako profík to nechápu. :yes: Opatruj se a měj se hezky. :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 8. 2023 19:38

Marie Svarcova: lenka.janatkova: Oběma moc děkuji:-K
Inspiroval mě pavelk se svou dušenou krkovičkou,kterou jsem už podle jeho rcp dělala:-8Tady jsem si trochu pozměnila koření a také jsem prodloužila dobu vaření:yes:
Maruško,podle popisu to vypadá složitě,ale je to velice jednoduché.Není tady žádné krájení ani mletí jako např.u šunky. Jen se do kusu masa napíchá lák a za 3 dny se to strčí do šunkovaru:-8Pro mě je pracnější připravit oběd:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 8. 2023 07:07

:-)<3:yes: opravdu skvělé, to bych nezvládla ani s oběma rukama - obdivuji :-K

Vypadá báječně :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: krkovice vepřová, voda, jalovčinky, koření nové koření, pepř, rozmarýn, rychlosůl, sůl

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice dušená v šunkovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwkE