Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 10,26 g |
Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Zavařená směs – Peperonata
Přidáno před 2 hodinami
Jugoslávský paprikový salát
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 22 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s borůvkami
kyskamaryska před 1 hodinou
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 3 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 3 hodinami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 5 hodinami
České buchty
Martas6 před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 5 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 6 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (7)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín