Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 36,72 g |
| Vláknina | 31,68 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 10,26 g |
| Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 15 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 16 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 4 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 4 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 4 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 4 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 4 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 5 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Tataráček
magdalenka před 5 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 5 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 5 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (7)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín