Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božské koule

Kuličky z okořeněného mletého masa smažené na oleji či upečené v troubě zná každý. Můžete je ale zkusit naložit spolu s cibulí a kořením do sladkokyselého nálevu. Pořádně uleželé - čím dýl, tím líp - budou vynikající s krajícem čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 2 - 3 týdny odležení

60 min (60 min příprava, + 2 - 3 týdny odležení)

28. 8. 2009 22:22

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie6 546 kJ / 1 564 kcal
Bílkoviny102,12 g
Tuky84,41 g
Vláknina16,35 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy94,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sama jsem na to moc zvědavá, jaké to za ty 2 týdny bude - snad to vydržíme.

Recept je ze sešitu "Smradlavé recepty" od Elišky Pospíšilové z Prahy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ladaxxx ladaxxx

10. 2. 2011 22:02

Tak to musím zkusit:-p:-p:-pTo musí být boží.Bodík na cestě.:yes::yes::yes:

Gabina

12. 2. 2010 13:22

Papričko, všem obdarovaným chutnalo :yes:

kudlova3 kudlova3

26. 12. 2009 23:42

Hm, tak tyhle neznám a určitě udělám a aspoň nemusím kupovat ryby
Dávám moc:yes:

Gabina

18. 11. 2009 14:51

Ok, tak já je naložím a budou na vánoce ;-)

Paprika Paprika

18. 11. 2009 10:15

Já tam mám ve sklepě teď taky ještě jednu sklenici a už to bude asi měsíc, co jsem je dělala. Já je nesmím:-(, takže čekají na Tondu ;-).

Jikotka Jikotka

17. 11. 2009 19:29

Papriko,musím říct že jsme je otevřeli po dvou týdnech,byly dobré,ale říkali jsme že mohly být kyselejší...dala jsem zbytek do lednice a jak jsme řádili s kuchyní tak jsem na ně poněkud zapoměla a když jsem je po dalších 14 dnech otevřela tak byly fakt úplně božské...snědla jsem je sama...:-p:-p:-D,takže čím déle jsou naložené tím jsou lepší :yes::yes::yes::-p

Paprika Paprika

17. 11. 2009 17:25

No nevím, nezkoušela jsem. Vždycka jsme vydrželi spíš déle.;-)

Gabina

16. 11. 2009 16:32

Papričko, jeden týden na odležení je asi málo, viď:-?

Paprika Paprika

4. 10. 2009 19:36

Já ho dala schladlý - ani teplý ani studený - takový vlažný. Ale myslím, že by nevadil ani teplý ani studený, protože to pak má stát 14 dní v lednici nebo ve sklepě.;-)
Jiřinko - jsem zvědavá, jak vám budou chutnat.:yes:

Eliza Eliza

4. 10. 2009 16:32

Ještě bych měla dotaz - ten nálev má být studený, teplý nebo vroucí?

Eliza Eliza

4. 10. 2009 16:30

Koukám, že recept mám také v oblíbených, tak to budu muset co nejdřív prubnout. Vypadá to jako skvělý nápad :-p:-!

mirca75 mirca75

4. 10. 2009 16:19

Papriko:-)tak koukám co z mleté v lednici(na předpokládané kapust.závitky jsem líná:-/) a našla jsem tohle:-O.Manžel bude ještě nějaký čásek pa a tak ho zkusím tímhle překvapit;-).

Paprika Paprika

3. 10. 2009 21:23

Ano - pekla jsem je v troubě na teflonové podložce a jako nálev jsem tentokrát dala nálev na utopence, které jsem taky dnes dělala.;-)

Jikotka Jikotka

3. 10. 2009 21:21

Vůbec jsem si tohoto receptu nevšimla(bylo to během soutěže,moc jsem nekoukala),ale hned zítra se na to vrhnu,vypadá to úžasně :-p:-p:-p,určitě udělám menší kuličky.Pekla jsi v troubě :-?:-O:yes:

Paprika Paprika

3. 10. 2009 20:51

Dnes jsem nakládala znovu. Místo koulí jsem dělala menší kuličky o průměru cca 2-3 cm, lépe se skládaly do sklenice.;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pražské koule recept recept na prazske koule pražské koule pražská koule recept karbanátky pečené v troubě božské recepty rybí koule najdi recept pražská koule koule z mletého masa naložené rybí karbanátky masové kuličky v nálevu naložené karbanátky recept na pražská koule recept pražská koule rybí karbanatky v laku recept pražské koule masové koule v nálevu karbenátky pečené v troubě rybí koule recept

Suroviny: maso mleté, vejce, strouhanka, krupice dětská, cibule, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, okurky sterilované

TopRecepty.cz

Božské koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqM9