Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy.
Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C.
Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Moje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 1 hodinou
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 4 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 7 minutami
Kanadské kuře
Alex29 před 18 minutami
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 38 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 2 hodinami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Suroviny:
ananas
Komentáře (4)
Ananasové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9