Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy.
Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C.
Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Moje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Nejnovější recepty
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 1 hodinou
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 1 hodinou
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 10 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 12 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 12 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 12 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 13 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 14 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 15 hodinami
Suroviny:
ananas
Komentáře (4)
Ananasové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9