Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, vysušíme, pořádně podle chuti osolíme, nejlepší je sůl zvenku i zevnitř vetřít a zase podle chuti posypeme kmínem zevntř i zvenku.
Krok 2: Jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců, pomeranč oloupeme a také rozdělíme na čtvrtky.
Krok 3: Jablkem a pomerančem vyplníme břišní dutinu, vyplatí se z obou stran zašít, já používám malé jehly na špízy.
Krok 4: Kachnu položíme do hrnce na záda, kdo chce může jí svázat nohy, přikryjeme poklicí, nastavíme teplotu hrnce na 90 st. a zapneme.
Krok 5: Pomalý hrnec necháme pracovat zhruba 4 hodiny, záleží na velikosti kachny.
Krok 6: Kachnu vyndáme z hrnce na plech, vyškrábneme z břišní dutiny rozpečené ovoce a kachnu naporcujeme, porce necháme na plechu kůží nahoru a na cca 10 minut dáme do trouby pod horní gril aby se udělala křupavá kůrka.
Krok 7: Mezitím slijeme vypečené sádlo, vypečenou št'ávu s rozpečeným ovocem a trochou sádla rozmixujeme nejlépe tyčovým mixerem na omáčku.
Krok 8: Podáváme nejlépe s červeným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem
Zveřejněno 23. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Moje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 11 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 14 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 25 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 31 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
kachna,
jablko,
pomeranče,
kmín celý,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.