Zeleninový tian s kozím sýrem
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé druhy uzenin či sýra.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 163 kJ / 3 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,02 g |
| Tuky | 355,91 g |
| Vláknina | 10,68 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 156 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 34,36 g |
Postup přípravy
Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami, ořechy a utřeme v jednolitou hmotu. Krok 4: Malé zapékací misky vytřeme olejem a střídavě vyložíme plátky lilku a cukety a přehneme je přes okraje misek. Navršíme sýrovou hmotu a přetáhneme přes ni plátky zeleniny.
Uložíme do lednice ztuhnout. Krok 5: Rajčata pokrájíme na čtvrtiny, vyjmeme dužinu, takto připravené měsíčky rajčat pokrájíme na slabší proužky, dáme do misky a pokapeme olivovým olejem, malinko osolíme a opepříme, promícháme a necháme chvíli marinovat. Krok 6: Pak rajčata rozložíme na talíře a vyklopíme na ně misky. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 2. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Moje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Nejnovější recepty
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Kachní prsa s citronovou trávou
Přidáno před 14 hodinami
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Klabusaytereza před 41 minutami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 3 hodinami
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou
magdalenka před 4 hodinami
Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga
magdalenka před 4 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 4 hodinami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 11 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 14 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
cuketa,
sýr kozí,
smetana 33%,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
ořechy vlašské,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rajče,
petrželka hladkolistá,
Komentáře (3)
Ovšem, upřesním, každý sýr, kromě kozího je u mě vítán