Křupavé brambory
Brambory jsou jednou z nejčastějších příloh k masům, omáčkám a různým směsím. Uvařené brambory ochutíme bylinkami a ještě v hrnci protřepeme. Pak je můžeme dokřupava buď usmažit nebo upéct, jak má kdo rád.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 044 kJ / 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,75 g |
| Tuky | 37,63 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 81,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařené brambory pak slijeme a necháme v hrnci.
Krok 2: Přidáme k nim bylinky, sůl a pepř. S hrncem pořádně zatřepeme, tak, aby se všechny brambory obalily.
Krok 3: K bramborám přidáme sádlo a dáme péct do trouby nebo je usmažíme dozlatova. Po asi 10 minutách máme hotové křupavé brambory.
Zveřejněno 23. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1lr
Moje poznámka
Křupavé brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1lr
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
pepř mletý,
bylinky,
sádlo
Komentáře (3)