Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou jsou lahodným dezertem, který v sobě kombinuje křehkost listového těsta s bohatou chutí krémové náplně a sladkou polevou. Tento klasický recept je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu.
Suroviny pro 1 plech
15 kousků
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 723 kJ / 890 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,86 g |
| Tuky | 11,49 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 304 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 170,35 g |
Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Krok 2: Dva plechy vyložíme papírem na pečení, rozložíme na ně listové těsto a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Krok 4: Oba pláty z listového těsta necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme 2 celé smetany a ke konci šlehání přidáme 2 ztužovače. Krok 5: Do vychladlého pudinku pomalu přimícháváme metličkou vyšlehanou šlehačku. Krémem potřeme jeden plát a na něj přiložíme druhý. Krok 6: Dáme do lednice na 30 minut a mezitím připravíme polevu. Do menšího kastrůlku nalijeme cca půl smetany a nalámeme obě čokolády. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Dokud se čokoláda úplně nerozpustí dobře mícháme. Potom ji necháme vychladnout tak, aby nás poleva nepálila na prstu. Krok 7: Poté polijeme vrchní část těsta a dáme chladit asi 3 hodiny. Vychladlé nakrájíme na řezy a podáváme.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61Rz
Moje poznámka
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61Rz
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 27 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 31 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 31 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 48 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 48 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda mléčná,
čokoláda hořká,
těsto listové,
vejce
Komentáře (1)