Sekaná na žampionech pečená v pečence
Tento recept spojuje šťavnatou sekanou s bohatou chutí žampionů, které dodávají pokrmu výraznou houbovou vůni. Příprava v pečence je jednoduchá a zajistí rovnoměrné pečení a uchování chutí a šťáv.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 959 kJ / 1 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,15 g |
| Tuky | 70,46 g |
| Vláknina | 42,58 g |
| Cholesterol | 621 mg |
| Sodík | 511 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 55,93 g |
Postup přípravy
Okýnkem můžeme kontrolovat průběh pečení a pokud bude potřeba, malinko podlijeme horkou vodou. Krok 5: Po 25 minutách opět přidáme trochu horké vody, šišky přelijeme výpečkem a pečeme ještě 20-25 minut. Chvilku před koncem šišky ještě jednou přelijeme vypečenou šťávou a položíme na ně plátek másla. Krok 6: Na přílohu se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše. Sekaná je dobrá i za studena.
Zveřejněno 3. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná na žampionech pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzRN
Moje poznámka
Sekaná na žampionech pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzRN
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 58 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
smetana ke šlehání,
majoránka sušená,
česnek sušený,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
strouhanka,
žampióny,
cibule,
sádlo,
máslo
Komentáře (5)