Trenčianská rychlá polévka
Tato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí. Je rychlá na přípravu a výborně se hodí jako sytý oběd nebo večeře pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 586 kJ / 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,26 g |
Tuky | 55,55 g |
Vláknina | 16,14 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 42,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nebo másle zesklovatíme cibuli. Přihodíme na kousky pokrájené párky a orestujeme. Přidáme protlak a dvě minuty restujeme. Vmícháme papriku, česnek a zalijeme zeleninovým vývarem.
Krok 2: Přidáme protlak a dvě minuty restujeme. Vmícháme papriku, česnek a zalijeme zeleninovým vývarem.
Krok 3: Přivedeme k varu a vsypeme fazole. Vaříme krátce jen pár minut, aby se fazole nerozvařily. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a skořicí. Podle chuti přidáme oregano a nasekanou bazalku.
Zveřejněno 30. 8. 2024 16:38
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trenčianská rychlá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMR8
Moje poznámka
Trenčianská rychlá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMR8
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 19 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 31 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 43 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 58 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 4 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
párky,
fazole v rajské omáčce,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
skořice mletá,
koření oregáno,
bazalka čerstvá
Komentáře (2)