Francouzský toast s jablky
Víkend si zaslouží pomalé ráno, nikam nespěchat a ideálně si vychutnat snídani v posteli. A na tu si můžete připravit dokonalý francouzský toust. Provoněný skořicí, doplněný karamelizovaným jablkem a šlehačkou zpříjemní ráno všem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 362 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,88 g |
Tuky | 49,86 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 624 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 63,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka nakrájíme na menší plátky. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme tmavý cukr a trochu vody a necháme rozpustit.
Krok 2: Přidáme nakrájená jablka a skořici, promícháme a necháme 10 minut povařit, až šťáva začne houstnout. Odstavíme.
Krok 3: Vejce rozšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem. Bagetu nakrájíme podélně na delší plátky, které namáčíme z obou stran ve vaječné směsi. Opečeme je na zbylém másle z obou stran dozlatova.
Krok 4: Ihned je dáváme na talíře, naneseme na ně jablečnou směs i se šťávou a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Moje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 18 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 7 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 7 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 9 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 9 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 10 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 11 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 12 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 12 hodinami
Suroviny:
jablko,
máslo,
cukr hnědý,
vejce,
mléko,
cukr vanilkový,
bageta,
šlehačka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.