Salát s kadeřávkem a ricottou
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s ricottou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,40 g |
| Tuky | 44,64 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 72,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a zcela suchý kadeřávek potřeme pomocí mašlovačky lžící oleje. Lehce ho posolíme a dáme do trouby zapnuté na funkci Gril.
Krok 2: Během pečení jej jednou otočíme a pečeme jej, dokud není křupavý a na okrajích připečený.
Krok 3: Mezitím v misce prošleháme olej, ocet, tymián a med s trochou soli a pepře. Do zálivky postupně vkládáme přepůlené švestky a necháme je v ní chvíli odpočinout, poté je odložíme stranou na talířek.
Krok 4: Na 2 talíře rozetřeme ricottu, trochu ji osolíme a opepříme a rozdělíme na ni švestky. Přidáme upečený kadeřávek a případně zakápneme zbylou marinádou.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Moje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
sýr ricotta,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko,
tymián čerstvý,
švestky,
med,
kadeřávek
Komentáře (2)