Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když chcete potěšit rodinu nebo přátele, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + chlazení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + chlazení )

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 910 kJ /
5 954 kcal
Bílkoviny89,63 g
Tuky503,47 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 810 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy264,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečicím papírem) a umačkáme. Krok 2: V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice. Krok 3: Opatrně rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Krok 4: Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.

TIP: Oblíbené recepty na nepečené cheesecaky

Zveřejněno 14. 10. 2024

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzrr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám lotus krém do skleniček, ale tohle je vyšší level! 👌Krása na pohled. To muselo zmizet z talířku jak blesk!😁

Dělávám ten dort už dlouho, je výborný mám ho pod názvem Nepečený Lotus dort, ono stačí změnit 1 slovo a už se neukáže. Zkusím přidat foto. <3:yes::yes: Pěkný recept i foto:-K

MiskaKulicka: Jak se rozpouští Lotus pomazánka (nikdy jsem ji neměla) - stejně jako čokoláda? A samotná, nebo s máslem? 🧀 Dortík vypadá úžasně, dala bych si hned. ;-)

Nadja: Děkuji za dotaz Nadjo. Pomazánku lze nahřát (rozpustit) ve vodní lázni nebo pár vteřin v mikrovlnce. Díky teplu zřídne, stane se z ní poleva a poté zase ztuhne. Rozpouští se samotná, obsahuje tuku dost, sama o sobě je krémová, není potřeba ji ředit

MiskaKulicka: děkuji za radu. ;-)

Děkuji oběma 🌷 Máte pravdu, dortík je výborný a zmizel ze stolu neskutečně rychle. Záhadou mi ovšem zůstává, kam se poděl zbytek z lednice 🤣😅

MiskaKulicka: na zbytku si v lednici určitě pochutnal skřítek Zášupšák........ :-D:-D:-D

Krásný dortík, to musí být dobrota 😋

Úžasný a jistě vynikající dortík😋

Suroviny:
sušenky, máslo, krém, tvaroh plnotučný, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr moučkový, extrakt vanilkový, poleva, pomazánka, krém, sušenky, pomazánka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu