Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová buchta z remosky

Mrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou buchtu plnou mandlových lupínků a rozinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Remosku vyložíme pečicím papírem. Mouku promícháme s jedlou sodou a prosejeme. Krok 2: V míse prošleháme vejce, cukr, olej, skořici, perníkové koření, sůl, citronovou šťávu a kůru. Přidáme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Na konec přidáme mrkev, čokoládové čočky, rozinky, trochu pomačkané mandlové lupínky a opatrně promícháme. Krok 3: Nalijeme do remosky a pečeme asi 35 minut. Pokud se peče povrch rychleji, přikryjeme ho ke konci pečícím papírem. Zůstane-li zapíchnutá špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme ztuženým tukem. Krok 5: Studenou buchtu polijeme na vrchu bílou čokoládou a posypeme malinovou drtí.

TIP: Inspirace na jídla z remosky - tipy na každý den

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QP3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, cukr třtinový, mrkev, vejce, zdobení čočka čokoládová, rozinky, lupínky mandlové, skořice mletá, koření do perníku, kůra citronová, soda jedlá, šťáva citronová, sůl, čokoláda bílá, tuk ztužený, maliny sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu