Kořeněné citronové kuře
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- včerejší Babicovy dobroty. Ingredience jsem malinko pozměnila
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2009 14:40
Citronová šťáva maso úžasně zjemní
17. 11. 2009 11:46
Já osobně mám jeden recept na kuře, kam se přidává citron a je to vynikající. Pár kapek citronu dokáže udělat s jídlem divy.
4. 10. 2009 22:21
Děkuji
4. 10. 2009 22:15
Jani, ať už tenhle recept pustil do světa Babica, či kdosi jiný před pěti lety, anebo před rokem a půl, já dávám bod tobě. Babicu sice nesleduju, ale je možné, že kdybych tento díl viděla, budu se citrónovým kuřetem inspirovat už pro koření, které v něm je.
4. 10. 2009 20:46
Vůbec nevím co se tu řeší,recept je tu dán i s pěknými fotečkami a jestli je jeho autorem jakýsi Babica,nebo Božetěch z Horní Dolní je snad úplně jedno
.Důležité je,že je jídlo chutné a dobře vypadající.Alenaa
mě to z vaší strany přijde jen jako reakce proti němu(Babicovi) a ne proti receptu
.Koření ať si dá každý dle chuti,nebo dispozic a všichni budou spokojení,ne?A s tím psaním názoru-myslím že se tu přímo proti vám nikdo neohradil,jen každý připsal ten svůj názor
.
4. 10. 2009 20:31
alenaaa - moje poslední připomínka - takže kdo nesouhlasí s tvým komentářem je prostě špatný. Protože jsi KALKULANTKA, rozumiš všemu a Tudíž jen ty máš správné komentáře a ostatní musí tebou souhlasit. Zajímavá logika. Jen na okraj, nikdy Babica neřekl, že to jsou JEHO RECEPTY!!!!!( a nejsem jeho příznivkyně!!!)
Ale dál už se nevyjadřuju.
4. 10. 2009 20:09
Já jsem z oboru, i když ne profi kuchařka, ale kalkulantka, MUSÍM vědět, co se k sobě hodí a co ne, za to jsem placená, a to, co provádí s jídly Babica, je normální hnus a deklasování kuchařského umění! Machr je Pohlreich, to řekne každý pořádný kuchař. Škoda, že se sem nesmí psát pravda, ani svůj názor, honem všichni protestují. A recept na Dámu? Proč bych ho tam nedala, když napíši zdroj původu? Tymián - to suché koření je naprosto jiné chuti, než čerstvý, dokud jsem nevyzkoušela, nevěřila jsem, dříve jsem ho nikam nepoužívala, od doby, co mám svůj čerstvý, dělám s ním i jiná jídla.
4. 10. 2009 19:15
Děkuji za bodíky
4. 10. 2009 19:13
citronova stava je dominantna v greckej kuchyni a mne grecka kuchyna velmi chuti..paradaxone okrem narodneho jedla gyrosu a narodneho pitia ouza, viem ako toto jedlo chuti, ci to varil ten, ci pred 10 rokmi onen, ci teraz jana r. .. a preto davam +
4. 10. 2009 19:08
Včera mě to taky zaujalo.Taky si z receptů tady vyberu a když mi nějaké koření nesedí nebo ho nemám použiju oblíbené a o tom to je přece.Improvizace není na škodu.Jani posílám bodík.
4. 10. 2009 18:43
A máš pravdu, Jano, já jsem ochutnala jen šťávu, ale doma se olizovali.
4. 10. 2009 18:11
Také si myslím, že každý volí koření, které mu chutná. Je pravda, že co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. Já četla podobný recept a zese s jiným kořením, než uvádí alenaaa..byl doplněný oregánem. Jak sama alenaa přiznala, četla ho někde před pěti lety a vložila ho na Dámu před rokem a půl a také ji nikdo nepodezírá, že vykrádala recept. Málokdo z nás tu má opravdu svůj vlastní recept a většina podobných se liší právě v koření, které kdo má rád, v gramáži přísad nebo doplněním nějaké ingredience. A o tom to tu je, vyzkoušet i vlastní chuťový doplněk a pokud mi to chutná, podělit se o to s jinými, ať posoudí sami. Já osobně bych tu nevložila recept( a věřím, že ani Jana), který by mi nechutnal.
4. 10. 2009 18:05
Komentáře se mění v diskusi typu: " nemám rád šmouly " jen tak dál je moc pěkné pozorovat jak do sebe ženský tepou. Jo a koření je na tom světě tolik,aby si každej vybral dle svého gusta. Zdarec womanky
4. 10. 2009 17:36
Já si taky myslím, že je jedno, kdo ten recept dal a každý máme jiné koření v oblibě. Byla by to dost nuda dávat jedno a totéž koření. Tymián, provensálské i majoránku miluju, manžel odmítá provensálské ... stačí udělat kompromis a určitě nebudu vnucovat nikomu, co je správná směs koření a co ne
A když je někdo prodavač, tak musí být nutně špatný kuchař????
- tím myslím, že autorka zdůraznila ne Babicu, ale povolání
4. 10. 2009 17:33
až na to kořeni super ale každemu chutna něco jineho
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Tvarohovo-banánové nanuky s kokosem
Přidáno před 13 hodinami

Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami

Pórek zapečený s rybím filé
Přidáno 18. 5. 2022 07:05

Hovězí plátky na hořčici s tarhoňou (z Prostřeno)
Přidáno 18. 5. 2022 05:48

Rybí polévka s těstovinami
Přidáno 17. 5. 2022 22:55

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno 17. 5. 2022 19:04
Právě bylo uvařeno:

Maminčiny uzené řízky
uvařil/a Petulice
před 35 minutami

Rybí polévka s těstovinami
uvařil/a Gabca_12
před 9 hodinami

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"
uvařil/a Ivana64
před 10 hodinami

Ředkvičkový salát s majonézou
uvařil/a Gregusa
před 10 hodinami

Okurkový salát s kyškou
uvařil/a Tonja
před 11 hodinami

Pšenično-žitné rohlíky
uvařil/a Dajda
před 12 hodinami

Bramborovo - česnekový krém
uvařil/a Petra Dvor.
před 12 hodinami

Minichlebíčky pro trpaslíčky
uvařil/a Lucie1001
před 12 hodinami

Cibulovo-česneková polévka s bramborami
uvařil/a Jan Nemec
před 12 hodinami

Zapečené zeleninové tousty
uvařil/a HankaManka83
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: citronové kuře pohlreich recepty citronové kuře-babicovy dobroty babicovo kuře babicovo dobroty kuře na citronu pohlreich kuchařka citronové kuře podle pohlreicha recepty pohlreich kuře na citrónu pohlreich kuře pohlreich citronové kuře recept citrónové kuře babica recept na citronové kuře babicovo recepty pohlreich kuře kuchařka pohlreich tymián citronový babicovy dobroty kure na citronu babicovy dobroty citronové kuře
Suroviny: kuře, koření provensálské, citron, majoránka, sůl, česnek
Kořeněné citronové kuře
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5zr
19 názorů