

Kořeněné citronové kuře
Suroviny
- kuře nebo kuřecí díly
- provensálské koření
- citron
- majoránka
- sůl
- česnek
Postup přípravy receptu
Kuře, nebo kuřecí díly (stehna a pod) si osušíme a pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
Pak potřeme kůrou z jednoho citronu, osolíme, posypeme provensálským kořením, majoránkou, přidáme do pekáče 4 stroužky celého česneku a pečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- včerejší Babicovy dobroty. Ingredience jsem malinko pozměnila
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kořeněné citronové kuře
-
Citronová šťáva maso úžasně zjemní
-
Já osobně mám jeden recept na kuře, kam se přidává citron a je to vynikající. Pár kapek citronu dokáže udělat s jídlem divy.
-
Děkuji
-
Jani, ať už tenhle recept pustil do světa Babica, či kdosi jiný před pěti lety, anebo před rokem a půl, já dávám bod tobě.
Babicu sice nesleduju, ale je možné, že kdybych tento díl viděla, budu se citrónovým kuřetem inspirovat už pro koření, které v něm je.
-
Vůbec nevím co se tu řeší
,recept je tu dán i s pěknými fotečkami a jestli je jeho autorem jakýsi Babica,nebo Božetěch z Horní Dolní je snad úplně jedno
.Důležité je,že je jídlo chutné a dobře vypadající.Alenaa
mě to z vaší strany přijde jen jako reakce proti němu(Babicovi) a ne proti receptu
.Koření ať si dá každý dle chuti,nebo dispozic a všichni budou spokojení,ne?A s tím psaním názoru-myslím že se tu přímo proti vám nikdo neohradil,jen každý připsal ten svůj názor
.
-
alenaaa - moje poslední připomínka - takže kdo nesouhlasí s tvým komentářem je prostě špatný. Protože jsi KALKULANTKA, rozumiš všemu a Tudíž jen ty máš správné komentáře a ostatní musí tebou souhlasit.
Zajímavá logika. Jen na okraj, nikdy Babica neřekl, že to jsou JEHO RECEPTY!!!!!( a nejsem jeho příznivkyně!!!)
Ale dál už se nevyjadřuju. -
Já jsem z oboru, i když ne profi kuchařka, ale kalkulantka, MUSÍM vědět, co se k sobě hodí a co ne, za to jsem placená, a to, co provádí s jídly Babica, je normální hnus a deklasování kuchařského umění! Machr je Pohlreich, to řekne každý pořádný kuchař. Škoda, že se sem nesmí psát pravda, ani svůj názor, honem všichni protestují. A recept na Dámu? Proč bych ho tam nedala, když napíši zdroj původu? Tymián - to suché koření je naprosto jiné chuti, než čerstvý, dokud jsem nevyzkoušela, nevěřila jsem, dříve jsem ho nikam nepoužívala, od doby, co mám svůj čerstvý, dělám s ním i jiná jídla.
-
Děkuji za bodíky
-
citronova stava je dominantna v greckej kuchyni a mne grecka kuchyna velmi chuti..paradaxone okrem narodneho jedla gyrosu a narodneho pitia ouza
, viem ako toto jedlo chuti, ci to varil ten, ci pred 10 rokmi onen, ci teraz jana r. .. a preto davam +
-
Včera mě to taky zaujalo.Taky si z receptů tady vyberu a když mi nějaké koření nesedí nebo ho nemám použiju oblíbené a o tom to je přece.Improvizace není na škodu.Jani posílám bodík.
-
A máš pravdu, Jano, já jsem ochutnala jen šťávu, ale doma se olizovali.
-
Také si myslím, že každý volí koření, které mu chutná. Je pravda, že co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. Já četla podobný recept a zese s jiným kořením, než uvádí alenaaa..byl doplněný oregánem. Jak sama alenaa přiznala, četla ho někde před pěti lety a vložila ho na Dámu před rokem a půl a také ji nikdo nepodezírá, že vykrádala recept. Málokdo z nás tu má opravdu svůj vlastní recept a většina podobných se liší právě v koření, které kdo má rád, v gramáži přísad nebo doplněním nějaké ingredience. A o tom to tu je, vyzkoušet i vlastní chuťový doplněk a pokud mi to chutná, podělit se o to s jinými, ať posoudí sami. Já osobně bych tu nevložila recept( a věřím, že ani Jana), který by mi nechutnal.
-
Komentáře se mění v diskusi typu: " nemám rád šmouly " jen tak dál je moc pěkné pozorovat jak do sebe ženský tepou. Jo a koření je na tom světě tolik,aby si každej vybral dle svého gusta. Zdarec womanky
-
Já si taky myslím, že je jedno, kdo ten recept dal a každý máme jiné koření v oblibě. Byla by to dost nuda dávat jedno a totéž koření. Tymián, provensálské i majoránku miluju, manžel odmítá provensálské ... stačí udělat kompromis
a určitě nebudu vnucovat nikomu, co je správná směs koření a co ne
A když je někdo prodavač, tak musí být nutně špatný kuchař????
- tím myslím, že autorka zdůraznila ne Babicu, ale povolání
-
až na to kořeni super ale každemu chutna něco jineho