Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová babeta

Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v měkké hliníkové vaničce. Po upečení můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

8. 10. 2009 16:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 271 kJ / 3 172 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky133,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy425,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moučník je nadýchaný a má příjemně kyselou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tereza

30. 12. 2017 12:30

Výborná, včera jsem pekla a vůbec není suchá - je hodně podobná té staré dobré babetě :) Je třeba dobrá vejce, kvalitní olej, kvalitní bio citron a opatrně zacházet s bílky, pak bude i vláčná:yes:

Harryova

30. 11. 2017 18:24

Výborná, vůbec není suchá. Při ochutnání prvního kousku mě manžel poslal ať upeču rovnou další :-D:yes:

Lucka.N. Lucka.N.

5. 10. 2017 17:40

Výborný recept, moc nám chutná babetka v Lidlu a tahle je ji velmi podobná a vynikající. Dávám bod a ukládám si na příště.:yes::-D

Mili

30. 4. 2017 18:01

Věra: urcite , delala jsem do babovky.

Věra

23. 3. 2017 19:40

Chtěla bych upést jako dort do dortový formy, co myslíte šlo by to taky ?

hela22

19. 1. 2017 19:28

Pajaja: Já jsem pekla na malém plechu s vysokými okraji. Ale jak zde čtu, pečou i na plechu, asi nebude tak vysoká, ale na chuti snad neubere. Fotečka moje není,

zdenka

8. 12. 2016 14:27

Smekám :podle fotky poznat,že je suchá :-O Pekla jsem několikrát.je moc dobrá a vůbec ne suchá,taková rychlovka.někdy poliji čokoládou. :yes:

MisaP

23. 5. 2016 10:24

Na obrázku je poleva..... Podle návodu to asi bude suchá buchta....

Martina

11. 5. 2016 13:53

Vcera jsem delala buchu a je velmi dobra,doporucuji.:-D

Napalsko

16. 4. 2016 15:59

:-K bábovka je velmi výborná :-):yes:

bartomiska

16. 2. 2016 18:54

Moc dobrá buchtička :-) Bodík :yes:

mona.ber

7. 2. 2016 16:40

Dnes jsem také zkusila dle Vašeho receptu ;-) výborná jako ta za stara ;-) veliká pochvala.Děkuji :-):-p :-K

Asined

28. 1. 2016 07:47

Jednoduchý recept a moc dobrá buchta. :-p Dala jsem o 0.5 dcl oleje víc a kůru z obou citrónů. Pekla jsem v dortové formě z ikey Drömmar s otvorem a buchta má asi 5 cm. :yes:;-)

natomesejde

24. 1. 2016 21:09

zizala: Tak s tím nic nenadělám... já si ji právě z dětství pamatuju takovou mokroučkou... Ale s mlékem nebo čajem bude moc dobrá. Díky za odpověď.

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2016 20:44

natomesejde: Tahle buchta je sušší. Remoska za to nemůže ;-)

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta babeta buchta babeta recept recept na citronovou babetu moučník babeta babeta buchta citronóvá buchta bábovka babeta babeta moučník babeta bábovka hrnickova babeta citronova babetka citronova hrnkova buchta hrníčková citronová buchta citronová buchta hrníčková citronova babetka recept citronová bábovka recept babetka recept citronova buchta recept recepty na citronovou buchtu recept na buchtu babeta

Suroviny: mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, voda, olej, citron, citron, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K