Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé houby

Sladkokyselé houby jsou skvělým způsobem, jak zpracovat čerstvě nasbírané houby a uchovat si jejich chuť na chladné měsíce. Díky zelenině a pikantnímu nálevu získají příjemnou svěžest a hodí se nejen k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby důkladně očistíme. Velké houby pokrájíme na menší kousky, malé můžeme nechat vcelku. Krok 2: Z paprik vykrojíme semeníky a nakrájíme je na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 3: V hrnci přivedeme mírně osolenou vodu s kyselinou citrónovou k varu. Do vody dáme houby (po uvaření jsou pak krásně bílé) a vaříme zhruba 5-7 minut. Krok 4: Po uvaření vodu z hub slijeme a houby propláchneme studenou vodou. Krok 5: Houby, papriky a cibuli naskládáme do čistých sklenic. Krok 6: Z vody, octa, cukru a přípravku Deko svaříme nálev, kterým zalijeme houby ve sklenicích. Krok 7: Sklenice dobře zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci sterilujeme sklenice při 90 °C zhruba 20 minut.

TIP: Sterilované houby - osvědčené recepty

Zveřejněno 19. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vEE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, kyselina citronová, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, deko, voda, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu