Kančí ragú
K podzimním a zimním měsícům patří také maso ze zvěřiny. Kančí maso má výraznou chuť a nejvíce mu sluší pomalé dušení. Maso se tak bude krásně rozpadat a zůstane krásně šťavnaté. Dušené kančí ragú na červeném víně bude doslova požitkem pro vaše ústa.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu do hněda.
Krok 3: V půlce restování přidáme cibuli, protlak a koření. K zelenině vložíme maso a opečeme ho.
Krok 4: Když se zatáhne, podlijeme ho 250 ml vína a přiklopíme pokličkou. Po chvilce maso odklopíme, promícháme a lehce osolíme. Přilijeme zbylé víno a dusíme do poloměkka.
Krok 5: Pak dochutíme brusinkami, případně cukrem. Chvilku povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Poté stáhneme z ohně.
Krok 6: Hotové kančí ragú podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 23. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEmR
Moje poznámka
Kančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEmR
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 13 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 18 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 6 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 8 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 8 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 9 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 11 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
sůl,
sádlo,
zelenina kořenová,
cibule,
protlak rajčatový,
koření divoké,
víno červené suché,
brusinky,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.