Bábovka z televize
Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout. Tato bábovka je toho dokladem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 064 kJ / 6 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,60 g |
Tuky | 348,30 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 770,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáme vše ostatní. Oddělíme asi 1/3 těsta a tu obarvíme kakaem.
Krok 4: Světlé těsto lijeme do bábovkové formy střídavě s tmavým těstem a tím vytvoříme mramorování.
Krok 5: Formu vložíme do vyhřáté trouby a zakryjeme její povrch alobalem. Takto pečeme asi 1 hodinu.
Krok 6: Potom alobal odstraníme a dopékáme dalších 15 minut.
Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z televize
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Dk
Moje poznámka
Bábovka z televize
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Dk
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 33 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 44 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
bábovka jiřiny bohdalové,
babovka od bohdalky,
bábovka podle jiřiny bohdalové,
recepty jiřiny bohdalové,
bábovka od bohdalové,
bábovka od jiřiny bohdalové,
bábovka recept,
bábovka podle bohdalové,
vareni s bohdalovou,
babovka bohdalova,
babovka dle j.bohdalove,
babovka podle bohdalky,
vaření s jiřinou bohdalovou,
vanilkové rohlíčky bohdalové,
recept na babovku,
pečení s jiřinou bohdalovou,
kuchařka jiřiny bohdalové,
bohdalová bábovka,
bábovka bohdalové,
babovka bohdalky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
vejce,
kakao,
tuk,
mouka
Komentáře (63)
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!"