Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

macek44

28. 7. 2011 18:25

T:yes::yes::yes:ak jsem je už po týdnu musela ochutnat a jsou fantastické!!!!!Děkuji !!!

Tynna

11. 7. 2011 10:25

ahoj ahoj tak jsem je dnes udělala i já a o víkendu je slupneme. Podám potom hlášení jak chutnalo :-D:-))

žabička

1. 7. 2011 15:11

skvělí recept dělám stejně jen přidávám ještě chilli aby to mělo pěkně grááááády hihihi:yes: at každý si přidá jak má rád,...někdo ostré někdo kysela atak mějte se Pavla Divi

oriental.dancer oriental.dancer

22. 5. 2011 11:40

Utopenci jsou super...pritel se jich nemohl dojist;-)nalev je perfektne chutove vyladeny a hlavne neni kysely jako v jinych receptech

majda1512

17. 2. 2011 10:33

Děkui Hani, jsem ráda, že chutnaly :-) a taky za fotečky :-)

HankaPu HankaPu

12. 1. 2011 00:05

Ano, i já můžu potvrdit, že tyhle utopenci jsou super:yes: Zmizely dřív, než stačily pořádně uležet. Majdo, díky za skvělý recept:yes::yes: +

Mája

27. 7. 2010 10:36

Dělala jsem o víkendu a jsou fakt super a dajů se hned i druhý den, ikdyž po pár dnech jsou samozřejmě lepší. Přidala jsem jen pár zrnek hořčičného semínka a ubrala feferonek. :yes:

mulen

11. 7. 2010 11:28

Už jsem je dělal a jsou výborné:yes:

Spuname

13. 1. 2010 22:38

Utopence dělám také již hodně dlouho a zkouším různé varianty, ale hodně záleží na kvalitě špekáčků! a já dělám nálev z Deka, přidávám česnek, hoooodně cibule, feferonky jen jednu dolů a jednu nahoru,nové koření,bobk.list a na Silvestra jsem dávala i česnek a moje polovička uznala, že jsou nejlepší, co jedl:-8. Takže věřím, že si každý najde ty svoje "nejlepší". Dříve jsem nechápala, proč se chlapi tak třesou po těch utopencích a teď si je i já ráda dám k vínečku...;-)V každém případě utopencům fandík, takže:yes: přidávám

srettka

13. 1. 2010 21:13

tohle je strašně komplikované jídlo. komplikované tím, že ho nelze nechat uležet a probouzí ve mně bezohlednost....bezohledně ho totiž bez uležení sežeru sama a nemůžu si poručit...mňááám;-)

magdalenka magdalenka

13. 1. 2010 16:55

Ja keď varím nálev na utopencov, zároveň pridávam aj feferónkový krém, takže je to príjemne pálivé...

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 1. 2010 13:54

Tak to bude síla s osmi feferonkama:-p:yes:

1 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6