Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2016 15:24
Monika: Já mám trochu jiný recept, používám více zeleniny, jiný nálev, ale do tzv. sedmičky dám zruba 4 a půl špekáčku o váze cca 85gr, a je namačkáno.... a nálevu pak dám max tak 2dcl.
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4
17. 12. 2015 20:07
Funguje to spolehlivě!
16. 12. 2015 17:14
Zdravím, je z toho 6 sklenic, radím koupit 18 špekáčků, páč se do každé sklenice vejdou 3. Jsem zvědavá na výsledek, plánuji obdarovat.
16. 12. 2015 15:24
Kolik je prosím, z těch 2 kil špekáčků těch 0,7 zavařovacích sklenic?
11. 12. 2015 17:57
Tento recept je suprový! Přidávám jen bobkový list, jinak beze změn.
Utopence dělám léta, ale tento je nej!!
Utopence dělám léta, ale tento je nej!!
16. 11. 2015 21:13
Barča:Barčo,vaří se pouze ten nálev,který se nechá vychladnout a pak se naleje na špekáčky a sklenice uzavřea už se nic nezavařuje
16. 11. 2015 20:06
Barčo, utopenci se většinou nezavařují :)
16. 11. 2015 13:16
Chystám se tento recept vyzkoušet, ale nevím, jestli mám sklenice zavařovat nebo stačí jen zašroubovat. Děkuji za odpověď :)
14. 11. 2015 19:02
Po měsíčním uložením utopenců ve sklepě jsem ochutnal. A byla to báječná delikasa, prostě vynikající. Udělám si opět
18. 10. 2015 12:42
asi budou dobré,jen toho nálevu je málo,nevystačil.
16. 10. 2015 18:46
Zrovna to chystám, ale bude to super.
6. 10. 2015 13:04
Po shlédnutí tolika pochvalných vyjádření jsem neodolala a minulý čtvrtek jsem naložila vzorek.
Nevydržela jsem, ačkoli se doporučuje delší doba k uležení, a v sobotu už nebylo co ochutnávat.
Tak právě svářím nálev na další, už plnou várku.
Protože nemohu přidat bod, posílám
Nevydržela jsem, ačkoli se doporučuje delší doba k uležení, a v sobotu už nebylo co ochutnávat.
Tak právě svářím nálev na další, už plnou várku.
Protože nemohu přidat bod, posílám
5. 10. 2015 12:43
Dobrý den, totální bomba, dělám je už po páté, vždycky když máme s kolegou prac. víkend. Teď nás čeká další a už volal, tak jdu na to. Opravdu dík.
Dohnal Lad. MB
Dohnal Lad. MB
18. 9. 2015 07:41
Taktéž již řadu let vyrábím utopence hlavně v létě , kdy chutnají při pivu na zahradě.Můj recept se základních rysech podobá uvedenému. Já dávám do nálevu vodu a ocet v poměru 1:1, vůbec nedávám cukr a poměrně dosti soli. Na 2-2,5 litru nálevu 2-3 vrchovaté polévkové lžíce, trochu více pepře a nového koření a několik bobkových listů.Navíc kvalitní špekáčky rozříznu,půlky proložím cibulí a spíchnu parátky. Takto mám jistotu, že se mi ani v letním horku za jakoukoliv dobu neskazí.R:
29. 8. 2015 21:40
Jsou výborné. Oceňuji nálev: není překyselený, není nedokyselený. Je vyvážený.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 7 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 7 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
147 názorů