Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 6. 2014 13:57
Dobrý den, také se chystám vyzkoušet, jen jsem se chtěla zeptat, ty dvě kila špekáčků Vám dali na jak velkou sklenici? Abych věděla přibližně? Děkuji Petra.
23. 6. 2014 10:35
teda musím taky přidat pochvalu.ještě to sice nejsou ani dva dny,ale zkoušela jsem ochutnat a jsou opravdu super.nálev moc dobrý,není ani moc kyselý.promazávala jsem teda ještě hořčicí a musím vám dát velký palec nahoru
12. 6. 2014 00:15
Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padli,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém
12. 6. 2014 00:12
Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padly,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém
18. 5. 2014 17:29
Varování!!pokud šetříte tak jako já se špekáčky tak to je chyba!po týdnu mi s nich nezbylo skoro nic větší čtvrtka ale musím pochválit jsou výborné přímo delikátní(proto taky píšou že na přípravu potřebujete 2kg špekáčků!!)
18. 5. 2014 17:10
Ony se scvrkly teď to vypadá na oslavě že šetřím příště 2 kila!www.toprecepty.cz
25. 4. 2014 17:05
Recept výborný, jen špekáčky nechávám v celku a potírám plnotučnou horčicí. Doporučuji nechat odležet minimálně týden, ale samozřejmě čím déle, tím lépe.
4. 2. 2014 14:24
Recept je výborný, já jsem zkoušela ještě špekáčky potřít hořčicí a přidala jsme zelí a fakt nemají chybu.
20. 1. 2014 13:41
Dělala jsem taťkovi k narozeninám a byl nadšený,další várka je již ve sklenici.
17. 1. 2014 21:36
luxusní fakt mnamííí
17. 1. 2014 21:17
Výborný recept
22. 12. 2013 23:38
magdalenka: dakujem za radu
21. 12. 2013 19:33
Peter: ja osobne lúpem, často sú v umelých "črevách" a keby aj neboli, mám dojem, že skôr prezrejú...
21. 12. 2013 19:22
nooo idem hned do toho, len mi prosim poradte ci spekacky treba lupat alebo nie.. (v niektorych receptoch to bolo spominane, ale tu nie)... dik za odpoved.
27. 11. 2013 23:53
Trosicku jsem prvne vahal a pouzil jsem jen 1kg spekacku abych zjistil jestli tento recept vazne potesi me chutove poharky.Po dvou dnech jsem skoro plakal pac ve flasce bylo jen to dno a nic vic.Proste jsem se neudrzel a zral a zral.Pridal jsem si jen vice feferonek ale to receptu nikterak neuskodilo.Vazne chutovecka a uz mi plavou dalsi a tentokrat 2kg spekacku ve skle.Snazim se odolat a nejit to zase sezrat tak brzo.Diky Hvezdicku pridat nemuzu ale ten palec je taky dost jasnej ne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 53 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 21 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 58 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
147 názorů