Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

17. 1. 2010 13:48

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie4 593 kJ / 1 098 kcal
Bílkoviny46,04 g
Tuky23,68 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy164,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lalina

17. 1. 2010 18:22

Áno, každý klasický recept má niekoľko variant, ale podstatné veci musia byť dodržané, aj v tej kyselici musí byť kyslá kapusta. Slovenské halušky sú zo zemiakov a múky, tá môže byť rozdielna, vajce môže, ale nemusí byť. V každom prípade, ale sú len tri druhy slovenských halušiek - s cibuľou, kyslou kapustou alebo bryndzou. S hlávkovou kapustou sa robievajú kapustné fliačky. A ako píše Alenka, určite tam nepatrí žiadne mäso. Tým nechcem povedať, že tento recept je zlý, ale "nie sú to slovenské halušky", skôr by to malo mať názov "moja variácia na slovenské halušky".:-)

alenka111

17. 1. 2010 18:00

Sice zijem na Slovensku este len 46 rokov, ale nikdy som ani nepocula ani nejedla na Slovensku halusky s pecenym kuracim masom... ale vyskusam, lebo ako napad sa mi to paci

magdalenka magdalenka

17. 1. 2010 17:12

Ja by som na cesto použila polohrubú múku, kapustu dusila na cibuli, celkovo zjednodušila proces, ale ako variácia na halušky, prečo nie? Veď halušky sú špecifický druh cestovín...kamarátka ich papá s mäkkým syrom a kyslou smotanou...môže im tiež dať meno "slovenské", či?:-)

pipre pipre

17. 1. 2010 16:52

Já halušky také miluji na jakýkoli způsob. Na Slovensku jsem jedla halušky jak s brynzou, tak s kyselým zelím (v obou případech byl na jídelníčku název Slovenské halušky), proto nemám nic ani proti tomu, že je tu jiná varianta slovenských halušek. Je to jako s Valašskou kyselicí, v každé kuchařce je jiná a všude ji považují za tu pravou :-)Tuto variantu halušek ukládám a vyzkouším také. Dávám bodík za tip:yes:6.

Lalina

17. 1. 2010 16:48

Thomassinno, máš pravdu, každému podľa jeho chute, ale slovenské halušky sú naozaj s kyslou kapusto, alebo bryndzou či cibuľou. Ak sú iné, už to nie sú slovenské, ale variácia na ne. To však neznamená, že to nie je dobré, čo ani Zuzana nepovedala. :-)

spagetka spagetka

17. 1. 2010 15:46

Já halušky miluju na všechny způsoby a z jakékoli suroviny :-p:-p, dokonce jsem na jiném webu objevila halušky z lososa :yes::yes:

thomassinno thomassinno

17. 1. 2010 15:26

Zuzanko - každemu podle chuti, někdo je má rád z kyslej kapusty, někdo z hlávkového zelí ... variaci a kreativitě se přece meze nekladou ... od toho tady máme tento web, abychom se svými chutěmi pochlubili ostatním :-)

Zuzana

17. 1. 2010 15:23

Slovenske halusky sa robia z kyseleho zeli a nie z hlavkoveho!! :-p

thomassinno thomassinno

17. 1. 2010 14:28

Jasně že jsou to strapačky ... mužou být slovenské, ale třeba i valašské :-) :yes: +2

Colombo65 Colombo65

17. 1. 2010 14:22

Zdravím, já to znám jako "strapačky" - když je tam zelí, je to tak?;-)

Bibinka Bibinka

17. 1. 2010 13:56

Saimi, recept vypadá dost dobře, tak ti dávám 1.boda:yes:
Jinak bych tě chtěla přivítat mezi náma a ať se ti tu líbí a najdeš plno inspirace. Líbí se mi, když takové mládí a ještě k tomu muž, rád vaří a zajímá se o jídlo;-)To se ti v životě nestratí:-!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halusky halušky recept slovenske recepty slovenské halušky se zelím recept na halušky recept halušky jak se delaji halusky halušky s kapustou halušky se zelím strapačky se zelím slovenské strapačky kapustové halušky prave halusky valašské halušky slovenská kuchařka slovenské brynzové halušky brynzové halušky se zelím halušky s kyslou kapustou recept na halušky se zelím strapačky s kyslou kapustou

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, stehno kuřecí, zelí hlávkové, koření grilovací, paprika sušená sladká, koření gulášové

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV4z