Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chlebík je pěkně nadýchaný a vydrží v igelitu měkký i týden. Ten náš vydržel asi 2 hodiny (z toho jsme hodinu nebyli doma. ;o))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2015 03:47
nikol: určitě ošatku do trouby nedáváš, v receptu je napsáno, že těsto překlopíš na lopatu na sázení chleba nebo na obrácený plech s pečícím papírem.
29. 3. 2015 00:18
Dobrý večer.Asi se ptam nesmyslně, ale když mam testo v osatce nakynute, davam tu osatku s testem do trouby??
21. 1. 2010 10:54
21. 1. 2010 10:53
Iljušo, jsi jen homo sapiens sapiensis, tedy člověk omylný (pro případné rejpálky - vím, že to není ten překlad, ale Iljuša ho pochopí)
21. 1. 2010 10:49
Tak hlásím, že foto nebude - včera (ze známých důvodů mého svátku) jsem jaksi při návštěvě na chleba pozapoměla, pekárna sice pípala, no vypla jsem jí s tím, že dám kynout do cedníku, dle rady odtud - no ale nějak jsem na přendání také zapoměla a ráno se těsto projelo spojenými nádobami směr čistička odpadních vod
Slibuji, že zkusím znovu
Slibuji, že zkusím znovu
21. 1. 2010 08:24
JitkobJsem ráda,že bereš Topky jako slušnou společnost-myslím,že tady tě lidičky nezklamou.Chci se taky omluvit,že jsem pod tvým receptem žádala o radu k jinému receptu-nějak mi to nedošlo-promiň.Máš v profilu hezkou fotku-včera to jsi byla ty a teď tvé holčiny?
20. 1. 2010 17:53
Z kvásku a bez droždí - kvásek se dělá z droždí, ale do těsta se už nepřidává. Asi to budu muset v názvu změnit, aby...
20. 1. 2010 17:40
Je to nějaké zmatené, chléb z kvásku bez droždí a odkaz je na kvásek z droždí.
20. 1. 2010 16:26
Recept na kvásek najdete tady: www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále.
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále.
20. 1. 2010 16:05
Jitkab taky já tě zdravím na Topkách Recept na kvásek, i dvoudenní kvásek tady máme díky Cathleen. Ten tvůj chleba nemá chybu. Tak jen tak dál, budem se těšit!
20. 1. 2010 15:30
shineon, mirca75 už ti odpověděla, tak ještě jednou – místo lopaty na sázení chleba se dá použít obrácený plech, místo pizza kamenu obyčejná keramická dlaždice (dost velká, aby se tam chlebík vešel – pár měsíců jsem ji používala, ale jednou jsem na ní stříkla v troubě vodu a byl konec, tak pozor.)
mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti , magdalenka a Bibinka – recept na kvásek časem dodám, ale kdo ho nemá a peče chleba, může si před pečením kousek těsta uždíbnout, přidat k němu stejné množství mouky a vody, zamíchat, nechat stát na kredenci do druhého dne. Pak je kvásek připraven k použití. A komu se nechce míchat, může použít to den staré těsto (ale nechat stát na teple!)
Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa.
Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.
A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!
mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti , magdalenka a Bibinka – recept na kvásek časem dodám, ale kdo ho nemá a peče chleba, může si před pečením kousek těsta uždíbnout, přidat k němu stejné množství mouky a vody, zamíchat, nechat stát na kredenci do druhého dne. Pak je kvásek připraven k použití. A komu se nechce míchat, může použít to den staré těsto (ale nechat stát na teple!)
Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa.
Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.
A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!
20. 1. 2010 14:21
Gábinokdyž tě tu mám,tak budu ještě zvědavá.To všechno co ty dělám i já,potírám,mám hrnek s vodou,..už jsem zkoušela péct jak klasicky tak na horkovzduch;péct na tvé stupně,péct na 230°C delší dobu,...ale výsledek pořád stejný.Kůrka je,ale je to taková tenoučká slupička jak z jablka.
20. 1. 2010 14:14
Mirčo hihi, já vím Já ho během pečení několikrát potřu vodou a mám v troubě plecháček s vodou, aby se dodala chlebu vláčnost Mirčo, ještě doporučuju Hellin chleba http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup... ten má opravdu křupavou kůrku
20. 1. 2010 13:56
Gábijá né,já v té formě nekynula,to ten chleba.
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je .Jenom prosím tě,jak to děláš,že na něm máš takovou krásnou kůrku.Já už jsem tedy taky docílila jakési trochu barvy,ale manžel frflá,že to není kůrka jako z kupovaného - a má pravdu.
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je .Jenom prosím tě,jak to děláš,že na něm máš takovou krásnou kůrku.Já už jsem tedy taky docílila jakési trochu barvy,ale manžel frflá,že to není kůrka jako z kupovaného - a má pravdu.
20. 1. 2010 13:37
Iljušo, můžeš dát nakynout třeba do mísy nebo do cedníku vyloženého utěrkou. Mirča taky kynula ve formě na chlebíček..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 6 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 47 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct chleba pečení chleba doba pečení chleba jak dlouho se peče chleba jak upéct chleba v troubě recepty na pečeni chleba lopata na sázení chleba forma na pečení chleba jak dlouho péct domácí chleba peceny chleba domácí chléb v troubě recept na pečení chleba chléb v troubě chleb z trouby lopata na chleba peceny chleb ošatkovy chleb domácí chleba z trouby domácí chleba do trouby nejlepší recept na chleb
Suroviny: kvásek, mléko, cukr, mouka, droždí, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr, olej, mouka
Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q71R
24 názorů