Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (114×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2010 00:14

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 803 kJ / 1 387 kcal
Bílkoviny122,51 g
Tuky82,35 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy31,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martin

20. 1. 2013 11:28

Zatím asi nejlepší recept, jaký jsem na top receptech našel:-)) Vřele doporučuji každému kdo má rád jídla s příchutí kopru:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2012 16:21

Eliza: Velmi inspirativní recept a jelikož Stroganoff dělám dost často podle receptu své tchýně ,tak si určitě dovolím i experiment podle tvého receptíku. Krmě u nás navýsost oblíbená potřebuje také inovaci.:-8:-)

Koubkova Koubkova

4. 4. 2012 16:17

Kopr jsem vynechala, nejsem omáčková, ale tahle byla moc dobrá:-K:yes:

Eliza Eliza

13. 3. 2012 21:26

Já také děkuji všem, co vyzkoušeli a třeba i poslali obrázek...:-K:-K Přeposílám pochvalu dědečkovi do nebe.

chocolate chocolate

13. 3. 2012 19:34

Děkuji za výbornou večeři Eliz.Celé rodině moc chutnalo a tato verze legendárního pokrmu jistě zůstane na našem jídelníčku:-K.
Přidávám bod a nijak zvlášť povedené foto:-8.Kromě kopru jsem použila i trochu petrželky.
Doporučuji:yes:.+30

migi82

19. 1. 2012 14:30

děkuji moc za recept:-):yes:

Eva

25. 12. 2010 10:17

vynikající,děkuji moc za recept:-K

petra

29. 10. 2010 15:15

dnes jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali.Jako přílohu jsme si dali špecle. Ještě teď to voní po celé kuchyni. Nedělali jsme naposled. :yes::-p

mysulka mysulka

24. 10. 2010 19:49

:-K Eli děkuju za recept:yes: dnes jsem dělala a nemělo to chybu, určitě budu vařit častěji, moc jsme si pochutnali:-K
Přidala jsem bodík a fotku, jen jsem dala trošku méně protlaku, tak je to světlejší:-p:yes::-K

savlinka savlinka

23. 10. 2010 08:10

no ukládám si rp vypadá to nádherně:yes::yes::yes:

Eliza Eliza

22. 10. 2010 22:03

Moc mě to těší...:-K A ty fotky jsou úúúžasné. Moc se mi líbí - vůbec jsem si všimla, že máš super fotky, jdu je zkouknout, dokud mám čas. (teda jako dokud nespím...:-)) )

Suvicka Suvicka

22. 10. 2010 21:43

Mela jsem maso, hledala jsem neco dobreho a nasla tento recept. Uvarila jsem, sice to asi neni uplne do detailu, mame to malinko smetanovejsi, ale myslim, ze se povedlo. Jidlo je vyborne a odvazuji se dodat i fotecky. Jsou az na konci, takze spis jen pro Elizu, aby videla, jak se dari ostatnim. Rozhodne jsem poslala bod cislo 21. Nebylo u nas na obed naposled. :yes::-K

Eliza Eliza

15. 9. 2010 20:23

Veroly, hrozně jsi mě potěšila...:-K:-K:-K Promiň, že reaguji později, vypnula jsem si posílání mailů o reakcích, teď potřebuji mít čistou schránku z pracovních důvodů. Opravdu jsem ráda, že se některé z mých receptů zde (respektive recepty mnou vložené) využívají a chutnají. Děkuju a těší mě, že jsem tak trošku přispěla k vaší pohodě a pochutnání si...:-);-)

Veroly

13. 9. 2010 10:17

Tak jsem to konečně zkusila a včera podávala na slavnostní oběd. Musím říct, že to bylo moc dobré. Akorát jediný, co se mi stalo a jsem proto ráda, že jsem si to uvařila den dopředu. Po nalití smetany houby pustily kyselost a chutnalo to, jako bych tam vymačkala půlku citrónu. Do dalšího dne se kyselost ztratila a maso se krásně naleželo ve smetanovo-protlakové omáčce. Všem jídlo chutnalo a dokonce si vyžádali i recept :-) Dávám bod :yes:

P.S. Elizo, tvé recepty jsou velmi dobré a není to poprvé, co jsem si vybrala tvůj recept na pohoštění pro více lidí :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 9. 2010 16:43

Fotky nádherné:-Ka věřím,že chutná výborně:-p+:yes::yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha stroganoff hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff recept svíčková stroganov pohlreich hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganof hovězí stroganov stroganov stroganoff pohlreich stroganov recept svickova stroganov hovězí nudličky stroganov hovězí stroganoff hovězí stroganov recept recept stroganoff hovězí stroganov pohlreich hovězí stroganof nudličky stroganov

Suroviny: roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, máslo, olej, mouka hladká, kopr, pepř černý, sůl

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn