Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (114×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2010 00:14

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 803 kJ / 1 387 kcal
Bílkoviny122,51 g
Tuky82,35 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy31,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

29. 8. 2010 20:35

Rebekóó´...fotky přidej, fakt, nezlob...;-) Mně se líbí všechny, sleduju, jak se to vyjímá v různých provedeních. :-) A pevně doufám, že se povede a pochutnáte si.

Eliza Eliza

29. 8. 2010 20:31

Zdeňko a Česneku, díky...:-)
Zdeni, děda se vyučil u Šroubka. Máme spoustu jeho diplomů (specializoval se na francouzskou kuchyni) a dobrozdání od předních hotelů, někde i působil jako šéfkuchař, po válce vedl Růži v Krumlově. Ale zemřel dřív, než jsem začala vařit, takže nic ze svého umění mi předat nestihl...:-/ Vrácení svých penzionů se už také nedožil - o pět let.

Zdenka1

29. 8. 2010 20:26

Já jsem zvolila jako přílohu rýži, ale myslím, že ty špecle nebo těstoviny jako tu má Eliza se k tomu hodí lépe. No nic. Alespoň mám důvod receptík zopáknout.:-)):-p

rebeka rebeka

29. 8. 2010 20:25

už je v oblíbených;-)a vím,co bude příští víkend:-pfotky sem dávat ani nebudu,protože ty tvoje jsou luxusní(ostatně jako vždy)takže ty moje chudinky by se musely stydět:-D:-D:-D

česnek

29. 8. 2010 20:20

NEMÁ CHYBU :yes: takový dělaj v německu akorát je víc smetanovější ale to je supr tohle,a podávají to se šperclema a je to lahoda:-p:yes:

Zdenka1

29. 8. 2010 20:06

Dnes jsem rodině předložila oběd podle tvého receptu. Pochvalami nešetřili, tak vyřizuji poděkování. Dědeček musel být pan Někdo a jistě by měl radost, že jeho umění šíříš dál:yes::-p:-K

Rudolf

16. 4. 2010 12:39

No, to je jízda. Hledal jsem víc receptů, ale vždy mě zaujme, když je tam něco osobního. Vyzkoušel jsem tento a super. Jen jsem doplnil o nastrouhanou mrkev a najemno nakrájené sladkokyselé okurky, ale to je už opravdu jen na každém. Děda teda fakt uměl! Extra! :yes:

Kraki

13. 2. 2010 16:47

Skvělý recept, dneska jsme ho dělali k obědu a pochutnali si jak už dlouho ne. Bylo to z hovězí kýty a úpně měkoučké, takže ta se na to taky hodí.;-)

Midla

11. 2. 2010 12:50

Mě to teda připomíná spíš azu. Jenom je zaměněná okurka těmi žampiony. Azu je taky dobrý pokrm.

kamila29

23. 1. 2010 18:04

Eliz, ráda :-K. Ještě poklona k fotkám, vždy vypadají velmi lákavě a člověka navnadí k vyzkoušení.

Eliza Eliza

23. 1. 2010 17:33

Moc všem děkuji za body a komentíky... Bibi, dědovi to už bohužel nevyřídím, zemřel před čtvrt stoletím...
Kamilko, nebudeme si tykat :-K? Je to tu zvykem...;-):-)

thomassinno thomassinno

23. 1. 2010 17:32

Moc hezký receptík a ještě krásnější fotky :-) :yes: +13

Bibinka Bibinka

23. 1. 2010 17:27

Eli, není možné ti nedat boda za tak pěknej recept i fotku. ědovi řekni, že je šikulka a já to někdy vyzkouším. Bod už pochoduje:yes:

Lusinda79

23. 1. 2010 17:21

Mám kus falešné svíčkové, takže naložím nudličky do oleje a vyzkouším.Po úspěchu s medailonky s pestem volím opět receptík naší milé Elizky:-*:yes:bodík

kamila29

23. 1. 2010 17:19

Vypadá to moc lákavě, na Stroganoff se chystám už dlouho a je jasno, udělám přesně podle Vás - bod je tam :yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha stroganoff hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff recept svíčková stroganov pohlreich hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganof hovězí stroganov stroganov stroganoff pohlreich stroganov recept svickova stroganov hovězí nudličky stroganov hovězí stroganoff hovězí stroganov recept recept stroganoff hovězí stroganov pohlreich hovězí stroganof nudličky stroganov

Suroviny: roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, máslo, olej, mouka hladká, kopr, pepř černý, sůl

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn