Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého…
Pečené cibulové brambory, nakrájené na tenké plátky, nejen skvěle vypadají, ale ještě lépe chutnají. Skvěle poslouží jako samostatný sytý pokrm, ale i jako příloha.…
Zapékané brambory jsou skvělé a snadné jídlo, do kterého můžeme přidat různé suroviny podle naší chuti. Tentokrát vrstvy brambor proložíme šunkou a sýrem a celé to…
Cibuli nakrájíme na proužky. Pekáček vytřeme lehce sádlem. Na dno dáme cibuli.Zelí i s nálevem smícháme s cukrem a podle potřeby se solí a pepřem. Zelí rozprostřeme na…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Letní zeleninové polévky nás nejen zasytí, ale i osvěží. Cuketovou krémovou polévku zjemňuje přidaná smetana a zajímavě dochutí citronová šťáva s lístky koriandru. Na…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
V mističce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, rozmarýnem a kořením. Maso mírně naklepeme a naložíme do směsi.Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší…
Alobal pomažeme olejem, na něj položíme na jemné plátky nakrájené syrové brambory, které posypeme kořením.Rozpůlíme špekáčky, položíme na brambory, opět posypeme kořením…
Na sádle orestovat cibuli, přidat kmín, promíchat a nechat provonět, potom přidat mletou papriku, zamíchat a hned zalít trochou vody, aby se paprika nespálila a…
Zajímavý pekáček je naplněn vrstvami cibule, slaniny, žampionů, kořeněného kuřecího masa a brambor. To vše dohromady, prostoupeno šťávou z cibule, slaniny a masa, tvoří…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s…
Skvělá jednoduchá polévka, vhodná k víkendovému obědu na chatě. Pokud rádi houbaříte, určitě ji vyzkoušejte. Stačí přidat jen pár základních surovin a čerstvě utržené…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…
Levné bramborové jídlo našich babiček zná jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu. Přidání křenu posune…
Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Jednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem,…
Brambory si uvaříme ve šlupce, oloupeme a vydlabeme,celé posolíme. Šunku si nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nastrouháme. Na dno každé vydlabané brambory dáme kousek…
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…