Silvestrovské pohoštění
Recept ještě nebyl hodnocenNa poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Nastrouhame si na nejjemnejsim struhadle brambory, vymackame z nich vodu a pridavame mouku, dokud to testo nebude mene tuhe. Na prkenku ci na stuhadle pridavame do…
Škubánky jsou pokrmem našich babiček a prababiček. Levné jídlo z několika málo surovin. Škubánky můžeme připravit naslano nebo nasladko. Sypané mletým mákem a cukrem,…
Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…
Tento pokrm chutná skvěle a zvládne ho i úplný začátečník. Uzená kuřecí stehna připravíme téměř bez práce, stačí je vložit do pekáčku s kouskem másla, podlít vodou a…
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
Brambory uvařím ve slupce doměkka, nechám je zchladnout, oloupu a nastrouhám. Z 50 ml vlažného mléka, droždí, špetky cukru a 2 lžic hladké mouky nechám vzejít kvásek.…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem…
Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku…
Krémová česnečka zahřeje i zasytí. Pečený česnek jí dodá jemnou chuť bez štiplavosti, brambory se postarají o krémovou konzistenci a krutony s petrželkou doladí polévku…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi.…
Asi těžko bychom hledali někoho, kdo by nemiloval křupavý bramborák. Skvělé je, že si ho zvládnete připravit snadno a rychle i doma. Tyto bramboráky jsou dozlatova…
Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Když jsou měkké, slijeme veškerou vodu a brambory zaprášíme moukou. Hrnec přiklopíme a necháme mouku…
Brambory a uzeninu (můžeme použít jakoukoliv) nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.Na oleji osmahneme cibuli, přidáme uzeninu a opečeme.Přisypeme sladkou papriku,…
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka…
Nejdříve maso nakrájíme na úplně malé kousíčky. Smícháme s grilovacím kořením a necháme chvíli uležet.Mezitím oškrábneme brambory a nastrouháme. Já strouhám na hrubším…
Hlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny. Zkuste z ní vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu. Všechny suroviny jen pokrájíte, vložíte do pekáčku,…
Tento salát je lehká a zdravější varianta tradičního bramborového salátu, která nabízí svěží chuť bez zbytečně těžkých přísad. Místo klasické majonézy se často používá…
Bramborový salát nejčastěji připravujeme ke slavnostní příležitosti, avšak proč si jej nepřipravit i jen tak, na chuť. Tato verze salátu je odlehčenější, se zakysanou…