Bůček pečený na rozmarýnu
Recept ještě nebyl hodnocenBůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce.Cibuli oloupeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce.Cibuli oloupeme a…
Tato kombinace králíka s bůčkem je tradiční český pokrm. Kombinace jemného králičího masa a šťavnatého bůčku je dokonale vyvážená lahodným kyselým zelím a bramborovými…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Voňavý pečený bůček plněný sušenými švestkami a jablky získává díky ovoci jemnou sladkost a šťavnatost. Tento recept je ideální pro sváteční oběd i rodinné posezení, kdy…
V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a…
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.Cibuli nakrájíme a vložíme do…
Nejprve si umyjeme a osušíme bůček, poté ho nakrájíme na kostičky a potom do kastrolu. Necháme to chviličku, aby z masa vyteklo sádlo a přidáme cukr, až cukr zhnědne…
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme. Poklademe plátky angl. slaniny a…
1-Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu .( V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre…
Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru…
Bůček nakrájíme na plátky, potřeme česnekem, posypeme kmínem, solí a pepřem a takto upravené je uložíme na vodou vypláchnutý plech.Pečeme je při asi 170-180°C dozlatova…
Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený…
Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs…
Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, rýži a koření, dobře promícháme.Na dno kastrolu dáme polovinu sklenice kysaného zelí (balení o váze cca 640g), na…
Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme. Vše…
Na oleji z oboch strán opečieme na menšie kúsky pokrájaný, osolený a okorenený bôčik, vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľu, posypeme červenou paprikou, podlejeme…
Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.Maso vyjmeme, ve zbylém tuku…
Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín. Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr,promícháme a necháme přes noc proležet. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus…
Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso ( sůl, pepř,…
Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem…
Očistíme a umyjeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu a dáme vařit. Do kastrolu si dáme sůl, pepř, kmín a grilovací koření, polévkové koření. Papriku a…
Bůček dáme do pekáče, posypeme solí a kořením, podlijeme trochou vody a dáme péci pod poklicí. Pečeme 30 min na 200°C, pak snížíme na 150°C a pečeme dalších 30 min…