Babiččin domácí šormajzl
Recept ještě nebyl hodnocenFazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut. Necháme…
Na oleji osmahnu nadrobno pokrájenou cibuli, přidám maso a salám na kostičky, sladkou papriku a řepu nakrájenou na malé kostičky. Vše krátce osmahnu a podliju vodou s…
Jednoduchý a výborný recept na vepřovou plec v pikantní omáčce z celeru a mrkve. Harissa, pálivá pasta oblíbená především v Tunisku, se postará o ostrost celé omáčky.…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Všechny suroviny dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet v lednici.Z odleželé směsi pak tvarujeme ploché řízečky, které klasicky obalíme v trojobalu.Na rozehřátém…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer.…
Tradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá…
Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…
Kuře pečené na zelenině je vynikající a výživný pokrm, který spojuje šťavnaté kuřecí maso s chutí pečené zeleniny. Příprava je snadná a vyžaduje minimum úsilí, protože…
Talíř chutné zeleninové polévky příjemně zasytí a zahřeje. Pokud se řadíte mezi milovníky těch krémových, pak zajisté musíte vyzkoušet celerovo-jablečnou polévku,…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Použijte jako vložku do polévky superpotravinu - quinou. Výživová hodnota polévky se zvýší a chuť nebude nijak ošizena. Spíš naopak. Zařaďte quinou do svého jídelníčku i…
Krásně barevný a zdravý salát ze dvou druhů čočky připravíte během chvilky. Je plný bílkovin a vitamínů. Podávat jej můžete samostatně jako lehkou večeři nebo jako…
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měl být dostatek vlákniny, na které jsou bohaté luštěniny. Polévka z červené čočky je snadná na přípravu, čočku nemusíte…
Jednoduchá celerová pomazánka voní česnekem a se základem z jogurtu a pomazánkového másla poslouží jako zdravá svačinka. Stejně dobře bude chutnat na jednohubkách či…
Hustá zeleninová polévka zasytí nejeden hladový žaludek. Zejména v chladnějších dnech i zahřeje, dodá energii a potřebné vitamíny. Vyzkoušejte polévku plnou zeleniny na…
Surimi svačinkový salát, někdy také známý jako falešný krabí salát. Jeho příprava je snadná a rychlá, chutě doplňuje vařená zelenina. Salát propojíme jogurtem pro lehčí…
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu…
Očištěnou zeleninu překrájíme ne menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Ovesné vločky umeleme.Uvařenou zeleninu scedíme, necháme trochu zchladnout a v sekacím…
Do pekáčku pokrájíme obě cibule, přidáme osolená a okmínovaná stehna. Přidáme pokrájenou zeleninu a žampiony. Proložíme proužky anglické slaniny.Podlijeme teplou…