Osvěžující zeleninová pomazánka-DIA
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu nastrouháme na jemné nudličky, promícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na tmavém pečivu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, promícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na tmavém pečivu.
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček…
Celer a mrkev očistíme a natrouháme najemno.Do zeleniny přidáme majonézu, česnek, kari koření, čili omáčku, sůl a najemno nastrouhaný parmazán.Všechny suroviny…
Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.Plátky osolíme, opepříme,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme,…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme kari pastu, chvíli restujeme a přihodíme maso. Necháme kousky masa zatáhnout a…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, které prudce ze všech stran osmažíme.Celer nastrouháme na hrubém…
Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného…
Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete…
Losí maso nakrájíme na plátky a každý kousek osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu.V hrnci rozehřejeme olej, nebo sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření,…
Celer, mrkev, bramboru a pastiňák okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo ghí, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, osolíme a podlijeme…
Brambory uvaříme ve slupce, druhý den oloupeme a nakrájíme na plátky, které můžeme orestovat dozlatova.Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme. Okurky nakrájíme na…
Na másle dorůžova osmažíme hrubě nastrouhaný celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit.Zhruba po patnácti…
Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostali přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky.Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a…
Brambory, celer a cibuli očistíme.Celer s brambory nakrájíme na velké kostky a dáme do osolené vroucí vody uvařit doměkka.Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a necháme…
Jazyky vložíme do horké vody. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem přidáme k jazykům, osolíme, a necháme asi hodinu vařit. Jazyky opláchneme…
Hovězí maso očistím, prošpikuji, osolím, opepřím a nechám smažit na oleji v hrnci (který se dá dát i do trouby), aby se zatáhlo. Až maso bude zatažené, vyndám ho z hrnce…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozvoní, přisypeme papriku, nakrájenou dýni a celer na kousky…