Pomazánka s celerem, křenem a pivem
Recept ještě nebyl hodnocenCeler i sýr nastrouháme, cibulku s natí si pokrájíme. Všechny uvedené suroviny pak zamícháme a přidáme podle hustoty i pivo, vše okořeníme a mažeme na chleba, aneb…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer i sýr nastrouháme, cibulku s natí si pokrájíme. Všechny uvedené suroviny pak zamícháme a přidáme podle hustoty i pivo, vše okořeníme a mažeme na chleba, aneb…
Pomazánka: Šunku, kořenovou zeleninu, spařené cibule, vejce, okurku a kapii nakrájím na drobné kostičky a sypu do větší mísy, přisypu hrášek. Osolím, okyselím a…
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.Přidáme mleté maso,…
Osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a posypeme vegetou.Přidáme klobásku nakrájenou na malé kostičky a postupně zeleninu pokrájenou na nudličky v tomto pořadí …
Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného. Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.Když jsou…
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji orestovat.Pak přidáme na kostky…
Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku a řapíkatý celer (já jsem obojí nastrouhala na slzičkovém struhadle),přidáme koření, osolíme, opepříme a…
Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout.Vychladlou zeleninu, oloupané brambory, vejce,…
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a…
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Očistěná kolena dáme do pomalého hrnce, přidáme vodu, koření a pomalíme 4 hod. na stupeň II. hight, poté přidáme kořenovou zeleninu v celku a pomalíme další 3 hod. na II…
Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky nebo kolečka.Na 2/3 množství tuku osmažíme cibulová půlkolečka do zlatavé barvy,…
Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a…
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí…
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme a potřeme směsí z hořčice, trošky oleje, nadrcených chilli papriček, soli, pepře a 50 ml vína. Takto naložená líčka dáme do chladu na…
Omytou zeleninu oškrábeme. Nastrouháme (zvlášť mrkev a celer) na struhadle s většími slzami, nebo nastrouháme škrabkou julienne.Celer na cca 10 min. namočíme ve vodě…
Rozpálíme si olej, maso posypeme kořením a zprudka opečeme z obou stran. Když je maso opečené, vyndáme na talíř. Do výpeku dáme cibuli, česnek a řapíky celeru a …
Rozpálíme si olej, maso posypeme kořením a zprudka opečeme z obou stran. Když je maso opečené, vyndáme na talíř. Do výpeku dáme cibuli, česnek a řapíky celeru a …
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek. Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl. Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.V…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme sádlo a lehce osmahneme celer, mrkev a klobásu. Vše zalijeme vodou. Oloupané…
Vezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte…
V hlubším hrnci zalijeme horkou vodou na drobnější kousky nakrájenou zeleninu a mírně osolíme. Přikryjeme pokličkou a na slabém plameni vaříme 15minut. Poté rozmixujeme…
Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Bao buns aneb Kynuté čínské „knedlíky“ s pikantní grilovanou panenkou. Plní se až po uvaření a těsto se předtím potírá olejem
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?
Nebeská bramborová kaše: Tajné tipy kuchařek, jak ji dovést k dokonalosti