Kadlíkova vepřojátrová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Chvíli opékáme a zakápneme protlakem.Po chvíli přisypeme fazole i s omáčkou a druhou…
Pokud milujete pálivá jídla, tuto kombinaci bílých fazolí, klobásy, rajčatové omáčky a vajec si jistě oblíbíte. Pikantnost jídlu dodávají chilli semínka a tabasco, která…
Štika v marinádě je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso sladkovodní ryby s bohatými chutěmi pečlivě vybrané marinády. Marinovaná štika získává při grilování nebo…
Kombinace pečených paprik, rajčat, lilku a cukety vytváří lahodnou a zdravou pomazánku, která je ideální na chleba nebo bagetu, můžeme mazat na topinky, nebo přidat k…
Vydatná krémová polévka, zdravě zahuštěná rozmixovanou zeleninou. Je velmi snadná na přípravu a zvládne jí i začátečník. Množství koření a chilli si upravíte dle své…
Způsobů jak připravit lahodné vepřové kotlety je mnoho. Vyzkoušejte balkánské kotlety s dušenou letní zeleninou a dobře okořeněnou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso…
Hledáte využití pro přebytek jablek? Pokud připravíte pochoutku pocházející z indické kuchyně, jablečné čatní, určitě nešlápnete vedle. Získáte tak skvělý doplněk ke…
Rčení, že polévka je grunt, jste dozajista už slyšeli. V tomto receptu to platí do posledního písmene. Vydatná polévka z jemně nakrájené kapusty, mletého masa a brambor,…
Drobné slané šátečky s pikantní náplní jsou skvělé jako pohoštění k pivu nebo vínu. Sladkou chuť dýně doplní chilli koření. Příprava je velmi snadná, a to i díky použití…
Kuřecí játra jsou bohatá na vitamíny a živiny a jsou jednou z velice oblíbených a dostupných surovin z vnitřností. Klasiku české kuchyně tak můžeme spojit s exotickými…
Červená čočka je velmi dobře stravitelná a nemusí se namáčet předem. Díky tomu je její příprava snadná a rychlá. Kromě přílohy či polévky z ní můžeme připravit i…
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou…
Lahodný a jemný losos v pikantní zkaramelizované krustě chutná výborně s citronem, rýží a hráškem. Sladký hrášek vyváží pikantní chuť chilli. Navíc tento chutný pokrm…
Smažené nudle jsou hitem čínských restaurací. Toto jídlo plné chuti a vůní si můžete bez obav připravit i ve vaší kuchyni. Pokud máte rádi ostřejší pokrmy, do nudlí…
Milovníci pikantních pokrmů ocení recept na fazolové chilli, které díky vláknině obsažené fazolí dobře zasytí. Tento recept vám také přijde vhod, když nemáte moc času na…
Kvalitní kus masa, ke kterému bůček patří, se skvěle hodí na gril. Nakrájený na kostky, dochucený pikantnějším kořením, bude skvělým zobáním nejen k pivu. Grilované maso…
Bramboráky plněné masovou směsí jsou oblíbenou pochoutkou českých hospod i restaurací. Jejich příprava je přitom jednoduchá, takže ji zvládnete i doma. Tento recept…
Pokud nevíte, jak připravit mladou cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku provoněném vínem a bylinkami. Skvělou intenzivní chuť jí dodá pobyt přes noc v marinádě. S…
Hustá a aromatická polévka z černých fazolí s cibulkou, česnekem, mrkví, celerem a bramborem. Orestovaná s kari pastou, zjemněná máslem a dochucená koriandrem a chilli.…
Vychutnejte si vůni a chuť indické kuchyně s tímto voňavým tandoori kuřetem, které je marinované dvakrát – nejdříve v citronu, soli a šafránové vodě, poté v jogurtové…
Barevný podzimní pokrm plný jemné a vyvážené chuti. Křehké kuřecí kousky se spojí s nasládlou dýní hokaido a pórkem v bohaté smetanové omáčce. Díky nižšímu množství…
V jednoduchosti je krása - nejinak je tomu v receptu na pečené cuketové hranolky. Doplněné dipem z bílého jogurtu, česneku a kopru se stanou vítaným letním obědem či…