Rolky z králičího hřbetu s chřestem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2-3 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

1 králičí hřbet
ořez z vykostěného králíka
hrst listů baby špenátu nebo barevné směsi salátů
2 lžíce mražené zeleniny
koření dle vlastní chuti (použila jsem Aztécký poklad)
100 g anglické slaniny
zelený chřest
jarní cibulka
2 lžíce kokosového (olivového) oleje
30 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme mraženou zeleninou a stočíme do pevné rolky. Můžeme, ale nemusíme obalit slaninou, zabalíme pevně do folie nebo alobalu.

  2. V širším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme zabalené, zavázané rolky. Snížíme teplotu, aby voda byla jen těsně pod bodem varu (jdou bublinky ale nevře). Po 10-12 minutách rolky vyndáme, necháme mírně vychladnout a rozbalené bez slaniny opečeme na rozpáleném oleji a slanině dorůžova.

  3. Chřestu odlomíme konce a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě se špetkou cukru.
    Překrájíme na menší části, nakrájíme i bílou část jarní cibulky a na másle vše zlehka opečeme.

  4. Jako přílohu jsem uvařila červenou rýži a zvlášť červenou čočku doměkka, osolila a promíchala ale určitě by se hodilo i různé pyré.

Poznámka

Pokud máme dost času, je dobré aspoň hodinu předem hřbet pokapat citronovou šťávou a nechat v chladu, pak osušit a okořenit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rolky z králičího hřbetu s chřestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo