Cibulová polévka - jednoduše

StandaCB Kuchař: StandaCB

Polévky 0 názorů

Suroviny

3 větší cibule
2 stroužky česneku
ghí
olej (olivový)
Podravka natur nebo zeleninový bujon
pepř mletý
čerstvá nebo sušená pažitka (nemusí být)
jablečný ocet (nemusí být)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.

  2. Až cibule bude "chytat barvu" - zlátnout, přidáme česnek, ještě krátce osmahneme, zmírníme teplotu, přidáme trošku jablečného octa, přikryjeme pokličkou, a za občasného promíchání cca 5 minut dusíme.

  3. Poté přidáme lžíci Podravky Natur anebo kostku zeleninového bujonu, pepř a vodu - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Vaříme 20 minut.

  4. Až bude polévka uvařená, jak kdo chce, může, (ale nemusí,) dle potřeby zahustit (moukou, škrobem, jíškou) - pak je třeba ještě 5 minut povařit.
    Nakonec ozdobíme pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cibulová polévka - jednoduše

K receptu nejsou žádné komentáře.