Hovězí na hrubozrnné hořčici
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Hříbky namočíme na 30minut do studené vody. Ze špeku si nařežeme delší, úzké špalíčky a vložíme je na 20minut do mrazáku. Poté je vsuneme do kližky, do které jsme si…
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si…
Smícháme jednu drobně nakrájenou cibuli, česnek a hořčicí. Očištěnou kližku osolíme a okmínujeme. Potřeme připravenou směsí. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do…
Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso…
Z hořčičné pepřové omáčky, oleje, tymiánu a nastrouhané citronové kůry si umícháme marinádu a připravíme si delší plát alobalu nejlépe daný dvojitě na zabalení masa. …
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, očištěné maso na větší kostky a celer nastrouháme na jemno. Kostky masa poprášíme moukou.Na sádle opečeme slaninu a přidáme…
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme. Vše vložíme do…
1 Na sádle zpěníme cibuli, dáme maso, koření a uděláme základ na guláš 2 Než se maso udělá, připravíme Beraní rohy a feferonky. Já je nakrájím asi na tři díly 3 Základ…
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.…
V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu,…
Maso nakrájíme na větší kousky cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli opečeme do zlaté barvy. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.Vmícháme papriku, přidáme…
Maso nakrájíme na úzké nudličky a orestujeme důkladně ze všech stran na oleji. Přidáváme postupně med, rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a přiléváme…
Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř. Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití…
Z hovězí kližky, chutná guláš nejlépe. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, kdo má rád může si ho dát s těstovinami, anebo jen tak s chlebem. Výborný je i druhý den.
Říká se, že pro přípravu hovězího masa potřebujete mít zkušenosti. Nebojte se pustit do našeho receptu i pokud jste začátečník, postup je snadný a výsledek vynikající.…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce. Orestujeme na sádle dohněda společně s…
Kližku nameleme, cibuli, mrkev, celer i petržel nakrájíme na menší kusy a pomeleme s česnekem stejně jako maso. Do směsi přidáme vajíčko, v trošce mléka namočený rohlík,…
Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme. Když je maso téměř…
Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a…