Hovězí guláš lehká verze

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 2 hodiny 3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

500 g hovězí kližky
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

  2. Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

  3. Zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

Poznámka

Guláš připravujeme z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.

Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo.

Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

http://varimebeztuku.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš lehká verze

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: nejvhodnejsi maso na gulas hovězí guláš recept gulaš s ryzi lehký guláš top recepty hovezi gulas hovězí guláš gulas lwhce guláš z rýží hovezi maso gulas s ryzi aby se maso nepřipalovalo nejvhodnější maso na hovězí guláš

Zapomněl/a jsem heslo