Knedlík s vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 833 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,75 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,25 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,25 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Rozehřejeme si pánvičku,knedlík nakrájíme na kostičky,vhodíme na pánvičku a chvilku smažíme.Vajíčka si v hrníčku rozšleháme,osolíme a zalijeme jím knedlík.Smažíme,dokud…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec,…
Pekáč vymažeme máslem,naskládáme na plátky knedlík na něj poklademe nakrájený salám a potom nakrájenou na kostičky papriku.Posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Na plátky narezané knedlíky obalíme v rozšľahaných vajíčkach a pražíme na rozpálenom oleji z oboch srán. Na tanieri ich posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Připravujete omáčku a chybí vám knedlík? Víme, jak lze situaci zachránit. Udělejte si hrníčkový knedlík, který jednoduše připravíte smícháním všech surovin. Těstem…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
Dva rohlíky nakrájíme na kostečky a dáme do vyhřáté trouby, aby ztvrdly, zbylé dva rohlíky pokrájíme na kolečka, kapii, cibuli a slaninu na kostečky, bílky ušleháme a…
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
Zapečené knedlíky s rajčaty nabízejí skvělou možnost, jak využít zbylé knedlíky a vytvořit z nich nové, chutné a originální jídlo. Tento pokrm je ideální jako hlavní…
Husí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc.Ráno…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Zbyl vám knedlík od oběda a nevíte co s ním? Připravte z něj výborný a rychlý oběd nebo večeři. Opečený s vejci, uzeným bokem a cibulkou rozhodně zasytí a dobře si…
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…