Knedlík s vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 833 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,75 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,25 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,25 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Poctivé knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN jsou plněné švestkami, posypané tvarohem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Švestky jsou obalené tenkou vrstvou těsta…
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na kocky narezaný knedlík a opražíme. Pridáme na kolieska narezaný párok a krátko orestujeme. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami so…
Knedlík ve vajíčku je jedním z těch jednoduchých, ale naprosto geniálních jídel české kuchyně. Osmažený knedlík, který nám zbyl z předešlého oběda, zalijeme na pánvi…
Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete…
Teplé knedlíky nakrájíme na malé kostičky a hodíme je na rozpálené máslo. Po půl minutce k nim přidáme vajíčka a vedle na plotně stále mícháme.Sýr hodíme ke knedlíkům a…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Připravujete omáčku a chybí vám knedlík? Víme, jak lze situaci zachránit. Udělejte si hrníčkový knedlík, který jednoduše připravíte smícháním všech surovin. Těstem…
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec,…
Rychlá houbová omáčka, která nejlépe chutná z právě nasbíraných hříbků. Houby orestované na másle, zahuštěné máslovou jíškou a podávané ve smetanové omáčce, s houskovým…
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
Slaninu pozvolna vyškvaříme na suché pánvi, pak přidáme nakrájené houby a trochu másla, osolíme, okřeníme a dusíme cca 5-7 minut, aby se nám odpařila přebytečná tekutina…
Zbyl vám knedlík od oběda a nevíte co s ním? Připravte z něj výborný a rychlý oběd nebo večeři. Opečený s vejci, uzeným bokem a cibulkou rozhodně zasytí a dobře si…
Dva rohlíky nakrájíme na kostečky a dáme do vyhřáté trouby, aby ztvrdly, zbylé dva rohlíky pokrájíme na kolečka, kapii, cibuli a slaninu na kostečky, bílky ušleháme a…
Do kastrolu dáme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Pak orestujeme i nakrájený párek a na kostky nakrájenou knedlu. Zalijeme rozmíchanými…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Na plátky narezané knedlíky obalíme v rozšľahaných vajíčkach a pražíme na rozpálenom oleji z oboch srán. Na tanieri ich posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Pekáč vymažeme máslem,naskládáme na plátky knedlík na něj poklademe nakrájený salám a potom nakrájenou na kostičky papriku.Posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme…
Husí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc.Ráno…