Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koleno vepřové - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Babiččin barevný sulc

Babiččin barevný sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté.…

MiskaM

160 min

Ovar a sulc

Ovar a sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…

La Furi Roja

310 min

Kapustnice z vepřového kolena

Kapustnice z vepřového kolena

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…

Dušené koleno na česneku

Dušené koleno na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Koleno vykostím (někdo dělá vcelku) a nakrájím na nepravidelné plátky. Do hrnce dám olej a na něm osmahnu na kostky nakrájenou cibuli. Když je tak akorát, vložím na ní…

Jijan

90 min

Plněné vepřové koleno

Plněné vepřové koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěné koleno vykostíme a rozkrojíme na velký plát masa. Zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemmo. Česnek…

Letní Ružínská polévka

Letní Ružínská polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Surové koleno narežeme až ku kosti, aby sa lepšie uvarilo, vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme cca 25 min. Odstavíme, necháme ešte cca 10 minút "dofučať". …

ripko

60 min

Pečené lokty ze selátka

Pečené lokty ze selátka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení…

Colombo65

105 min

1 5 6 7