Libová tlačenka ze Žitného ostrova
Recept ještě nebyl hodnocenCo vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Co vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Mozaiková tlačenka je velmi chutná a díky barevnému vzhledu i pěkná na pohled. O Velikonocích v ní snadno zužitkujeme vykoledovaná vařená vejce. Doplníme je uzeninou,…
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Maso na povrchu očistíme. Uvaříme doměkka koleno a půlku vepřové hlavy v mírně osolené vodě s cibulí a česnekem spolu s 1-2 bobkovými listy, celým pepřem (5 -10 kuliček)…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
Nejprve jsem kolínka 90 minut vařila v tlakovém hrnci. Po vychladnutí jsem kolínka dala na pekáč, nařezala kůži, posypala kořením Argentina a podlila vývarem.Pomalu…
Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno…
Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka. Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama…
Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout. Maso vyndáme z…
Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout. Maso vyndáme z…
Kolínka dáme do vroucí osolené vody a vaříme 1/2 hodiny. Do pekáčku dáme houby, papriku na proužky, cibuli na klínky, oloupanou čabajku na kolečka. Okapaná kolínka…
Kolená rozsekneme, vložíme do vody, osolíme, pridáme kmín a uvaríme do mäkka. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vývarom z kolien,…
Koleno omyjeme, pořádně nasolíme a vetřeme do něj prolisovaný česnek.Dáme ho do elektrické trouby na otočný gril a grilujeme - ze začátku 1 hodinku na cca. 200 stupňů.…
Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené. Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici…
Vykostěné koleno, bůček nebo žebra nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek na plátky, dáme do větší mísy, přidáme olej, koření. Všechno řádně zpracujeme a dáme…
Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku,…
Majolku a tatarskou omáčku smícháme s tandoori. Maso opláchneme, osušíme a každé prso obalíme dvěma plátky kolene. Naskládáme do zapékací mísy a rozetřeme na ně…
Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme…
Neoloupané brambory a cibuli nakrájíme na stejně velké kostičky, přidáme na plátky nakrájený česnek, kmín a rozemnutou majoránku, osolíme, dobře promícháme a vsypeme na…
Koleno si vykostíme , maso nakrájíme na kousky a zbylé kosti uvaříme. Dáme ho na orestovanou cibuli v oleji, dusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina skoro vyvaří,…
Koleno si vykostíme, nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibuli, kterou jsme před tím orestovali na oleji a přidáme kmín, sůl, špetku šafránu, pepře, rozmarýn, zalijeme…
Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme…