Zapečené šunkové koleno s těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenNa výpeku ze slaniny orestujeme cibulku. Přidáme nakrájené koleno a taktéž orestujeme. Přidáme Mexiko směs a „podusíme“ do odpaření nálevu (bez pokličky).Smícháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na výpeku ze slaniny orestujeme cibulku. Přidáme nakrájené koleno a taktéž orestujeme. Přidáme Mexiko směs a „podusíme“ do odpaření nálevu (bez pokličky).Smícháme s…
Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou ( prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do větší uzavíratelné mísy. Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme.Koleno opláchneme a vykostíme (kosti…
První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…
Koleno osolíme, opepříme, vložíme do PH, přidáme kečup, pokrájenou zeleninu a zalijeme pivem. Vaříme na HIGH cca 4 hodiny.
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku…
Koleno si vykostíme, pořádně rozklepeme na plát, který posolíme, potřeme hořčicí a vmasírujeme do masa. Pak nakrájíme česnek na plátky, 1 a půl cibule na půlkolečka,…
Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme…
Maso musíme naložit den, či dva i více dní dopředu do marinády.Olivový olej (asi 5 lžic, množství je jen orientační) smícháme s utřeným česnekem, červenou paprikou,…
Veprova kolena zalijeme vodou, dame koreni, cibuli i se slupkou, cele strouzky cesneku. Vse privedeme k varu na 2 hodiny. Troubu predehrejeme na 180 °C. Kolena vyjmeme…
Na kolenách narežeme kožu, osolíme, okoreníme, dáme do namočeného hrnca, trošilinka podlejeme a dáme do trúby. Medzitým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky. Keď je…
Omyjeme koleno, osolíme, prošpikujeme česnekem, bohatě posypeme kmínem a dáme do pečícího pytlíku.Vše vložíme do trouby zahřáte na 100 stupňů a necháme pomalu péct 6…
Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme. Když je maso téměř uvařené,…
Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout…
Maso z kolena nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme tymián a až pak vložíme maso, které na oleji necháme zatáhnout.Mrkev a…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je…
Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme…
Neoloupané brambory a cibuli nakrájíme na stejně velké kostičky, přidáme na plátky nakrájený česnek, kmín a rozemnutou majoránku, osolíme, dobře promícháme a vsypeme na…
Koleno si vykostíme, nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibuli, kterou jsme před tím orestovali na oleji a přidáme kmín, sůl, špetku šafránu, pepře, rozmarýn, zalijeme…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a…
Přidáno před 23 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Pečeme s Ivou: Čerstvě upečené vanilkové makovky před rodinou nezatajíte. Vždy se prozradí silnou a lákavou vůní vanilky
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Připravte si předkrm a moc se nestresujte! 6 tipů, díky kterým zvládnete pohostit celou velkou rodinu